Viharos szélre számítsunk szerdán is, hózivatar sem kizárt

Körkép - Szerdán is borult idő várható, és északkelet felől egyre nagyobb területen lehet eső, havas eső, északkeleten és a hegyekben havazás (400-500m feletti területeken 10-15cm-nyi hó is hullhat). Az északkeleti tájakon 1, délnyugaton 8 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete. Továbbra is viharos szélre számítsunk, lehetnek 75-90 km/h-s lökések.

zaol.hu

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére
2009. október 14. szerda éjfélig


Kedd éjszaka és szerda napközben főleg a Dunántúl északi és középső területein és az Alföldön lehetnek viharos, 65-80 km/h-ás széllökések.
Kedd estétől az Északi-középhegység később Dunántúl magasabb részein is hózáporok alakulhatnak ki. Síkvidéken főleg az ország északi felében (a Dunántúl északi részén, az Északi-középhegység alacsonyabb részein, az Alföld északi körzeteiben) is előfordulhatnak hózáporok. A jelenlegi számítások alapján átmenetileg megmaradó hó inkább csak magasabban fekvő helyeken lehet.
Szerdán este, késő este a Dunántúlon egy-egy (hó)zivatar is kialakulhat 90 km/h körüli széllökéssel.


Orvosmeteorológiai jelentés
Az erős hidegfronti hatás egyeseknél fejfájást, vérnyomásingadozást, erősödő reumatikus panaszokat okozhat, illetve nőhet a reakcióidő.


Forrás: koponyeg.hu, OMSZ


Hazánk aktuális adataiért kattintson a képekre!




Magyarország felhőképe


Magyarország széltérképe


Magyarország hőtérképe



A térképek forrása: www.idokep.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!