U20-as vb siker - Elődöntőben a magyar válogatott!

Szuez - A magyar 20 éven aluli labdarúgó-válogatott bejutott az elődöntőbe, miután péntek este hosszabbítás után 3-2-re legyőzte az olasz csapatot az egyiptomi világbajnokságon.

MTI/AP

Magyarország-Olaszország 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Szuez, 22 000 néző, v.: Oscar Ruiz (kolumbiai)
gólszerzők: Koman (2., 11-esből), Németh (112., 117.), illetve Bini (82.), Bonaventura (113.)
kiállítva: Szekeres (90.), illetve Gentili (71.), Bini (83.), Albertazzi (115.)
 sárga lap: Koman (49.), Kiss (73.), Dudás (90+2.), Szabó (101.), Takács (105.), illetve Albertazzi (21., 115.), Gentili (35., 71.), Bini (80., 82.)    
    
Magyarország:Gulácsi Péter- Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt (Takács Péter, 79.), Kiss Máté (Futács Márkó, 87.), Koman Vladimir - Németh Krisztián, Simon András (Dudás Ádám, 59.)

Olaszország:
Fiorillo - Mazzotta, Gentili, Albertazzi, Calderoni, Bini - Della Penna (Bonaventura, 58.), Mazzarani, Mustacchio, Raggio (Romizi, 66.) - Misuraca (Eusepi, a szünetben)

A találkozó első percében tizenegyeshez jutott a magyar válogatott, miután Némethet a tizenhatoson belül lerántották. A büntetőt Koman Vladimir magabiztosan értékesítette. A folytatásban további gólhelyzeteket alakított ki Egervári Sándor alakulata, az olaszok pedig csak a félidő derekán, a 24. percben jutottak komoly lehetőséghez, ekkor Bini fejelt centikkel a kapufa mellé. A játékrész második felében csökkent az iram, és a riválisok is több veszélyes helyzetet teremtettek, de a magyar védelem szinte hiba nélkül teljesített.

 

Az olasz Michelangelo Albertazzi (fehérben) a magyar Németh Krisztiánt mezénél fogva visszahúzza - a magyar támadót nehezen tudták tartani az itáliai védők
Fotó:
MTI/EPA/Mohamed Messara


A szünet után a magyarok láthatóan a védekezésre helyezték a hangsúlyt, és az eredmény megtartására törekedtek. Az olaszok azonban egyre többször kerültek Gulácsi kapuja elé, Egervári tanítványai pedig kapkodva játszottak, és könnyedén eladták a megszerzett labdákat. A 71. percben Gentili a mérkőzés során másodszor szabálytalankodott sárga lapot érően, így emberelőnybe került a magyar válogatott. A rendes játékidő letelte előtt kilenc perccel aztán sikerült egyenlíteniük az olaszoknak, azonban egy perccel később Bini is megkapta második sárga lapját, s azzal együtt a pirosat is. Az utolsó percekben kissé elszabadultak az indulatok, Szekeres Adriánt könyöklés miatt kiállította a kolumbiai bíró, s ezzel egyidőben a lelátóra küldte mindkét szövetségi kapitányt. A lefújásig már egyik gárdának sem sikerült gól szereznie, következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Az első negyedóra olasz helyzettel indult, Bonaventura 14 méterről leadott lövését Gulácsi bravúrral hárította. A magyar csapatnak egy ígéretes lehetősége volt, Gosztonyi András 16 méteres szabadrúgás azonban a rivális kapuja fölé szállt.

 A hosszabbítás második félidejében Koman adott remek indítást Némethnek, aki elhúzta a labdát a kifutó Fiorillo mellett, s a hálóba gurított. Nem örülhetett azonban sokáig a magyar válogatott, Bonaventura ugyanis egy perccel később 16 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Két perc múlva aztán a harmadik olasz játékos is elhagyta a pályát, Albertazzi a Futács Márkó ellen elkövetett szabálytalanság miatt megkapta második sárgáját, s a játékvezető kiállította. Három perccel a lefújás előtt Koman ismét nagyszerűen ugratta ki Némethet, aki ezúttal 11 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. A nyolc futballistával küzdő olaszoknak már nem maradt energiájuk ismét egyenlíteni, így a magyar alakulat a világbajnokság elődöntőjébe jutott.

Egervári Sándor alakulata kedden a legjobb négy között a ghánaiakkal találkozik.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a csapat ezért az eredményért 60 millió forintos prémiumban részesül.

 

 

Ezek is érdekelhetik