Elismerés a zalai polgárőröknek

Az október 23-ai ünnep jegyében Budapesten a rendőrség Teve utcai székházában tartott rendezvényen több zalai polgárőr részesült magas kitüntetésben.

zaol.hu

Az ünnepi alkalommal  az  országos rendezvényen a  Zala Megyei Polgár Szövetségen belül kollektív és  egyéni  kiemelkedő teljesítményeket jutalmaztak. Több elismerés is jutott a gyenesdiásiaknak:   a bűnmegelőzésre szerveződött közösség az Év Polgárőr Egyesülete kitüntető címet kapta. Az egyesület tagja,  Kurucz Gyula az Év polgárőre elismerést vehette át.
 
Az Országos Polgárőr Szövetség  elnöke, Túrós András, a polgárőrség legmagasabb kitüntetését a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet Bozsóky Ferencnek a zalai Balaton-parti polgárőrök régióelnökének adományozta, különös tekintettel a vízi polgárőrség   megszervezésében kifejtett munka elismeréseként.


Bozsóky Ferenc elmondta: a régióban folytatott bűnmegelőzési munkát  az országos szövetség   ez évben több alkalommal is értékelte és jutalmazta.  Idén kapta a Polgárőr Kereszt arany fokozatát Szabó Sándor,   gyenesdiási egyesületi elnök,    bronz fokozatot kapott Szabó Kálmán, a keszthelyi és a Lancz Ferenc, a rezi polgárőr egyesület tagja.

Az Év polgárőr települése elismerésben  részesült a sümegcsehi polgárőr egyesület illetve a település önkormányzata. Polgárőr zászlót kapott Zalakoppány  egyesülete, több tagja pedig jutalmat. A  honvédelmi minisztertől Horváth Kornél, a gyenesdiási egyesület titkára A  haza Szolgálatáért kitüntető címet kapta idén.

Országosan közel nyolcvanan részesültek elismerésben polgárőri munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!