50 millió eurós kormánygarancia a Balatonring beruházójának

Kormánygaranciát kap a Balatonringet építő spanyol Sedesa csoport a Magyar Fejlesztési Banktól remélt hiteléhez - jelentették be kedden Sávolyon.

Petrovics Ernő

Mint azt Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: a kormány garanciát vállal arra az 50 millió euróra, melyet hitel formájában szeretne megkapni a spanyol beruházó a Magyar Fejlesztési Banktól. Mindez azt jelenti, hogy a Sedesa csoport nagy valószínűséggel még az idén megkapja a remélt hitelt, s ezzel minden akadály elhárul a Balatonring építése elől.

A tájékoztatón Ujhelyi István, a Balatonring építésével megbízott  mentor is részt vett, aki egy másik örömteli eseményről is beszámolt. Mint mondta: egyeztetéseket folytattak a gyorsasági motoros világbajnokság szervezőjével, melynek eredményeként a Dorna ígéretet tett, hogy a  korábbiaktól eltérően nem öt, hanem tíz évre kap versenyengedélyt a magyar pálya  szerte a világon hatalmas harc folyik a MotoGP-versenyek rendezési jogáért.


Megerősítették, hogy a pálya építése jó ütemben,  a tervek szerint halad, így  jövőre bizonyosan megrendezhetik az első MotoGP-futamot a sávolyi pályán. Évente mintegy 400 ezer látogatót várnak a Balatonringre, ahol a MotoGP-futamok mellett egyéb versenyeket is rendeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!