Távozik Budai Bernadett kormányszóvivő

Budapest - Novemberben távozik a kormányszóvivői posztról Budai Bernadett - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában csütörtökön este.

zaol.hu

A tévé információi szerint Budai Bernadett a szocialisták egyéni képviselőjelöltjeként indul a 2010-es választásokon Budapesten a IX. kerületben, ez viszont összeférhetetlen jelenlegi munkájával, s ezért távozik posztjáról.

Az MTV Híradója úgy tudja, hogy Budai Bernadett a választások alatt a pártban a mostani munkájához hasonló feladatokat is ellát majd.

Budai Bernadett helyére új kormányszóvivőt nem neveznek ki, a feladatokat Szollár Domokos fogja ellátni - hangzott el a Híradóban.



Budai Bernadettről: 

1979. március 31-én született. Az  ELTE Állam- és Jogtudományi Kar politológus szakán diplomázott, majd miután 2003-ban elvégezte a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar nemzetközi kommunikáció szakát, 2005-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója lett.

2007 júniusa óta kormányszóvivő. Korábban, 2002. szeptember - 2007. június között a Vision Consulting cég politikai elemzőjeként dolgozott,  2005. június - 2006. június között a
a Pénzügyminisztérium kommunikációs tanácsadója volt.

Két évvel ezelőtt Daróczi Dáviddal együtt nevezték ki, aki azonban Gyurcsány Ferenc áprilisi távozása után a Bajnai-kabinetben már nem maradt posztján.

Budai Bernadett mellett az új szóvivő Szollár Domokos lett.



Forrás: MTI, www.miniszterelnok.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!