Ingyenes helyfoglalást, internetezést kínál a Zala Volán

Zalaegerszeg - Ingyenes ülőhely előfoglalást és menet közben internetezési lehetőséget kínál utasainak a Zala Volán Zrt., amely az egyelőre kísérleti kezdeményezést valamennyi távolsági járatára ki akarja terjeszteni - közölte szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a társaság személyközlekedési üzletágának vezetője.

zaol.hu

Busa Csaba erről már  korábban említette  az ingyenes helyfoglalást, illetve az internetezés lehetőségét.  Most elmondta: a fedélzeti szolgáltatások fejlesztésének keretében először a Zalaegerszeg és Budapest között közlekedő járatokon teremtették meg a lehetőségét, hogy (wi-fi csatlakozással rendelkező laptoppal) az utazás ideje alatt is lehet térítésmentesen internetezni.

Az ülőhelyekre szóló előfoglalási rendszer tesztjét már elkezdték, október elsejétől pedig már állandó üzemben is működik a szolgáltatás, egyelőre csak az induló állomásokon. A Zala Volánnál nem kell előre kifizetni a lefoglalt helyet, elegendő, ha az utasok az induláskor fizetik ki a jegyüket. Azok is előre biztosíthatják helyüket, akik díjmentesen utaznak, vagy bérlettel rendelkeznek.

Busa Csaba hangsúlyozta: a szolgáltatásnak a volán számára is van előnye, hiszen a foglalások alapján tervezhetőbbé válik a járművek kapacitása.

Az MTI kérdésére, hogy a közlekedési tárcától a Zala Volán kapott-e választ a Zalaegerszeg és Budapest közötti járatsűrítési kérelmére, elmondta: még várják a választ. Mint arról már beszámoltunk, a Zalaegerszeg és Budapest között napi kétórás sűrűséggel közlekedő menetrendszerinti járatok indításához kérték a miniszterelnök támogatását a Zala Volán Zrt. szakszervezetei. 



Forrás: MTI, ZH,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!