Rockfesztivál Cserszegtomajon

Cserszegtomaj - Késő éjszakába nyúlóan dübörg a rock szombaton Cserszegtomajon, ahol az Ifjúsági Klub az önkormányzat támogatásával negyedik alkalommal rendezi meg zenei fesztiválját.

Sámel József

Az egy évvel ezelőtti programot verekedés zavarta meg, a szervezők ennek ellenére úgy döntöttek, hogy egy sikeres kezdeményezést nem szabad félbeszakítani, kettétörni.

- Egy kicsit rövidebb, családiasabb hangulatú az ide rockfesztivál, ami abban is megnyilvánul, hogy az eddigi koncertek különdíjasait hívtuk meg – fogalmazott Süliné Elekes Éva főszervező. – Nyolc együttes lép fel, a legtávolabbi Tiszakécskéről érkezett, a többiek helyből és a környékről valók. A biztonság kiemelt figyelmet kap. Jövőre újra nagyobb szabású fesztivált szeretnénk tartani, bízunk benne, hogy erre lesz lehetőség.

Köszöntőjében Merenics Béla alpolgármester ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat lehetőségeihez képest támogatja majd a rockfesztivált. Úgy fogalmazott, a rendezvény egyelőre még keresi a helyét, nem dőlt el, hogy megmarad a tehetségkutató jellege, vagy inkább csak a koncertezésről szól a program, mindenesetre az önkormányzat szeretné megtartani. Hangsúlyozta: a koncert helyszínét, az Európa tér mellett lévő szabadidőparkot szeretnék kulturáltabbá tenni, a területen két éven belül öltözőket, vizesblokkot, szeretnének építeni, s ha minden a tervek szerint alakul, szabadtéri színpad is készül majd.

Színpadon a cserszegtomaji Via Crucis zenekar. Az együttesek többsége zalai volt

Fotó: Sámel József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!