Megvédték a "nemfizető" nagykanizsai autóst a horvát benzinkúton

Nagykanizsa - Nem rendezte a tankolás számláját egy magyar autós a múlt héten a horvátországi Rovinjban, a benzinkút vezetője azonban megvédte, mert nem a saját hibájából távozott fizetés nélkül.

zaol.hu

A magyar autós a tankoláson kívül néhány apróságot is vásárolt a benzinkút shopjában, majd a pénztárnál jelezte, hogy a megvenni szándékozott árukon kívül melyik kútoszlopnál tankolt. A pénztáros a leolvasóban lehúzta a bankkártyát, annak tulajdonosa pedig a számlával távozott a kútról. Már csak a hazaérkezés után vette észre, hogy csupán 78 kunáról szólt a nyugtája, a 400 kunás, vagyis mintegy 15 ezer forintos tankolás nem szerepelt a papíron - idézte fel az esetet az MTI-nek maga a vásárló.
    
Nem hagyta nyugodni a lelkiismerete, és attól is tartott, hogy mi történik, ha esetleg feljelentették a fizetés nélküli távozás miatt, ezért egy horvátul jól beszélő ismerősétől kért segítséget. 
    
Felhívták a benzinkutat, hogy tisztázzák a történteket, de meglepetésükre a töltőállomás vezetője közölte velük: nem az autós, hanem a pénztáros hibája volt, hogy nem szerepelt a számlán a tankolás végösszege, ezért ne tartson retorzióktól. A napi záráskor derült ki, hogy hiányzik az összeg, de a biztonsági kamerák aznapi felvételeit átnézve igazolódott, hogy az ügyfél fizetni akart. A kutas a magyar autósnak azt mondta: a pénztáros hibázott, ezért neki kellett rendeznie a hiányzó összeget.
    
A szerencsésen zárult "nemfizetős" kalandot átélő magyar autós azonban nem hagyta annyiban a dolgot, elkérte a pénztáros nevét. Szeptemberben ugyanis ismét Rovinj felé autózik, és ha nem is az ő hibája volt, de utólag legalább rendezni szeretné a tartozását.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!