ZTE FC: döntetlen Wallendorfban és újabb próbázók

Wallendorf - Szombaton a magyarosztrák határhoz közeli településen lépett pályára a ZTE FC labdarúgócsapata, amely a lengyel élvonalban szereplő Górnik Leczna együttesével mérkőzött meg.

Kerkai Attila

ZTE FC - Górnik Leczna 1-1 (1-1)
Wallendorf, 100 néző., Jv.: Kiss N. (Balázs Zs., Laki).
  

ZTE FC: Vlaszák (Sipos G.)   Szalai T. (Kuznyecov), Kovács G., Bogunovic, Máté   Sluka (Barna), Kamber, Schultz (Petneházi), Yawad (Illés)  Balázs Zs. (Rudnevs),  Bytyci (Lourenco). 

Az eredetileg Zalaegerszegre tervezett mérkőzés meghiúsulása ellenére a legkitartóbb drukkerek maroknyi csoportja így is elkísérte a  kék-fehéreket Wallendorfba. Ahova viszont már nem érkeztek meg néhányan azon próbajátékosok közül, akik pénteken   még a csapattal edzettek. A régi kabarétréfát megidézve  - ...van másik! - , jöttek újabbak és csak a rend kedvéért: akadt a ZTE soraiban marokkói (Yawad), koszovói (Bytyci), ír állampolgárságú színesbőrű játékos (Lourenco) és egy litván (Kuznecovs) labdarúgó is. A  látottak alapján nem valószínű, hogy a drukkereknek bármelyikük nevét is meg kell majd jegyeznie... 

A ZTE játékára alapvetően rányomta a bélyegét a tesztelés, ennek következtében összeszokottságról eleve fölösleges volt beszélni. Ugyanakkor a bő kerettel érkező Górnik Leczna (legutóíbb ötödik volt a lengyel élvonalban)  látszólag valamivel előrébb tart a csapatépítésben.   Inkább küzdelmes mérkőzést jászott a két együttes a  kukoricatáblák  - szó se róla, szép termésre van kilátás... - szegélyezte   falusi, ámde szépen előkészített pályán. 
Az első félidő derekán Balázs Zsolt  labdaszerzése után a fiatal támadó elegánsan emelt a kapuba, de gyorsan jött a válasz.  Később a lengyelek teljes sort cseréltek, így eleve frisebbnek tűnt csapatuk a második félidőben, több gól viszont már nem esett. A találkozó  zárásaként kisebb lökdösődés alakult ki a pályán, ami Kiss játékvezetőt is már arra bírt: jobb,  ha itt vet véget a találkozónak, hiszen összességében sportszerű játék  zajlott a pályán.  

A ZTE csapatában a próbajátékosok nem nyújtottak emlékezetes produkciót, így Csank János, a ZTE FC vezetőedzője is azon véleményének adott  hangot: nem valószínű, hogy továbbra is marasztalják őket.
- Jó iramú mérkőzést játszottunk, az ellenfél a védekezését felgyorsította, ezzel minket is belekényszerített ebbe a ritmusba   összegezett Csank János a végén.   A csapat gerince adott, azonban gyorsított ütemben kell most már felkészülnünk a rajtra.  Akiket leigazoltunk, ők bizonyították most is: helyük van a csapatban. 

A mérkőzésen a ZTE FC sérültjei, Kocsárdi Gergely, Horváth I. András, Matej Miljatovic, Darko Pavicevic ezúttal nem játszottak és hiányzott  a szlovén Leon Panikvar is. Noha több hírforrás tényként közölte korábban a védő leigazolását, vele kapcsolatban továbbra is az igaz, amit szombati számukban megírtunk: bár elvi egyezség született, azonban semmilyen szerződést nem írtak még alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!