Mikor jönnek a rémálmok?

PLT – Mit üzennek az álmaink? A jövőt mutatják? A jelenre figyelmeztetnek? Hogyan viszonyuljunk hozzájuk? Vajon tudjuk-e értelmezni őket? A bizonyára sokakban felmerülő kérdésekre Zentai Annával közösen kerestük a választ.

PLT

– Milyen képességek kellenek ahhoz, hogy álomfejtő legyen valaki? 

– Az ember mindig is álmodott és vizsgálgatta az álmait. Nem lehet azt mondani, hogy vannak álomfejtők és nem álomfejtők – minden ember azért kapja az álmait, hogy segítségére legyenek az életben – világosít fel Zentai Anna spirituális tanácsadó, asztrológus.

–  Milyen élményekből, impulzusokból tevődnek össze álmaink? Napi történésekből? Vágyakból-félelmekből? 

– Igen, az álom mindezekről mesél, de még ennél is sokkal többről. Az álmokat azért is jó komolyan vennünk, mert látszatra talán ostobaságnak tűnhetnek, de valójában egy magasabb intelligenciaszinten íródnak. Szimbólumokban beszélnek hozzánk, összetett, mély üzeneteket hoznak. Az álom cenzúra nélkül megmutatja, mi zajlik bennünk, mi az utunk és mi nem – így segít az életünk kiteljesítésében. Bármit is üzenjen az álom, a lényegi, végső üzenet mindig az, hogy éljünk teljes életet! 


A telihold sokakban nyugtalanságot kelt, megzavarja az álmokat
Fotó: illusztráció

– Mi a helyzet a rémálmokkal? 

– Nem kell megijednünk a rémálmoktól, hiszen csak akkor jönnek, amikor már végképp nem akarunk szembenézni önmagunkkal, a problémáink megoldásával – a psziché sokkolni kezd, hogy vegyük már észre, mi a valóság, és varázsoljuk végre pozitívvá az életünket! 

– Hogyan tudjuk a szimbólumokat értelmezni? 

– Mindenkinek egyéni szimbólumrendszere van. Vannak egyetemes, kozmikus szimbólumok is, ezekre íródnak az álmoskönyvek. De ezekből csupán a felületes jelentését tudhatjuk meg az álomnak – ha egyáltalán megtudjuk. Sokan abba a hibába esnek, hogy amikor a gyakorlati, nappali életben visszaigazolást látnak álmukra, akkor nem mennek tovább, és nem értelmezik mélyebben. Ezért amondó vagyok, hogy aki igazán jó álomfejtő, az nem használ álmoskönyvet, hanem átgondolja, leírja, értelmezi az álmait és a saját lelki életét, az álmokat összeveti azzal, ami benne és vele történik, és így kapja meg az üzeneteket. A lényegi álomüzenet az alvásidő közepe táján érkezik – tehát ha éjjel felébredünk egy álomra, azt jegyezzük le, vagy mondjuk magnóra, és pár napon belül meg fogjuk látni, hogyan köszön vissza az életünkbe.


További érdekességeket talál Életmódi rovatunkban! Klikk IDE!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!