"Húzzál haza, amíg egyben vagy!" - mondta az erőszakoskodó áldozatának

Zalaegerszeg - Három év 8 hónapot kell börtönben tölteni annak a keszthelyi 24 éves férfinak, aki tavaly két nőt támadott meg a Balaton-parti városban. Büntetése minap vált jogerőssé.

MTI

Lutár Károlyt egyszer már 17 éves korában  - még fiatalkorúként -  felfüggesztett börtönre ítéltek erőszakos közösülés miatt. Az ötéves próbaidő gond nélkül tellett el a szakértő által  egyébként érzelmileg labilisnak minősítete fiatalember életében.


Hátulról támadt áldozatára

Tavaly március 29-én hajnalban egy átmulatott éjszaka után Keszthelyen a Lovassy utcai KRESZ-parknál sétált, amikor felfigyelt egy munkába igyekvő, általa látásból ismert asszonyra. Látványától izgalomba jött és elhatározta, közösül a nővel. Hátulról támadt áldozatára, akinek ellenállását hamar megtörte. A szerencsétlen hiába kiáltott segítségért, harapta meg támadóját, nem  szabadulhatott. Lutár Károly a közeli sportpályára vonszolta, ahol ruháit kezdte letépni róla, majd a lemeztelenített nőt életveszélyes fenyegetéssel vágyai kielégítésére bírta. Ez után a munkahelyéig kísérte áldozatát és igyekezett rávenni, hogy ne értesítse a rendőrséget. Az asszony azonban értesítette a kapitányságot, így a járőrök rövid idő múlva a férfit elfogták a keszthelyi buszállomáson.


A fák takarásában lévő helyen a nőt vetkőzésre szólította fel

Lutár Károly azonban három nap őrizet után szabadlábra került. A következő támadásra augusztus elsején hajnalban szánta el magát.
Késő éjszakába nyúló italozást követően a Széchenyi utcában vetett szemet áldozatára, egy fiatal nőre és követni kezdett. Ezt a lány a Fodor utcához érve vette észre, ezért menekülni kezdett és segítségért kiabált. A férfi azonban hamar utolérte, földre lökte. A nő még próbált felállni, elmenekülni, de Lutár befogta a száját és a közeli ligetes területre rángatta. Közben megfenyegette, megöli, ha ellenáll neki. A fák takarásában lévő helyen a nőt vetkőzésre szólította fel, aki ennek részben tett eleget és közben folyamatosan könyörgött támadójának, hogy ne bántsa. A meztelenedő test látvány hatására közben Lutár onanizálni kezdett, s vágyai beteljesültével a nőnek annyit mondott, húzzon haza, amíg egyben van.


A lány hazaérve értesítette a rendőrséget, így Lutár Károly rövidesen megint rács mögé került és azóta is ott tartózkodik.

A férfi az eljárás során elismerte a bűncselekményeket, valamennyi részletre kiterjedő beismerő vallomást tett, bár a fenyegetést tagadni próbálta. Lutár Károlyt erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak miatt marasztalta el a keszthelyi városi bíróság idén márciusban. Elsőfokon 3 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtották, s ezt az ítéletet hagyta helyben minap a megyei bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!