Több mint 5 milliót ”szedtek be” a rendőrök

Körkép - Balesetek, ittas vezetés, szabálysértések, gyorshajtás és több mint 5 millió forint bírság. Ez a rövid rendőrségi leltára május utolsó hetének.

zaol.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a közutakon az elmúlt héten összesen tíz sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ebből hét könnyű és három súlyos sérüléssel járó balesetet regisztráltak.

A zalai rendőrök ezen időszakban tizenhárom sofőr vezetői engedélyét vonták be ittas vezetés gyanúja miatt.

Az M7-es autópálya zalai szakaszán a Zala MRFK Autópálya Alosztályának rendőrei különböző mulasztások miatt öt fővel szemben éltek szabálysértési feljelentéssel, míg huszonkét sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

Az objektív felelősség elve alapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az elmúlt héten sebességtúllépés miatt 90, a megállás szabályainak megsértése miatt 69, a behajtási tilalom megsértése miatt 7 autó üzemben tartójával szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, melynek során összesen 5.495.000 forint bírságot szabtak ki. 

Az objektív felelősség elvének 2008. május 2-i bevezetése óta összesen 9.142 esetben 337.985.000 forint bírság kiszabására került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!