Ez aztán a buli! Búcsú a tanulástól (képgalériával)

Nagykanizsa - Noha az utolsó tanítási nap pénteken ma van, a dél-zalai városban már csütörtökön véget ért az idei tanév. A polgármesteri hivatal művelődési osztálya által szervezett tanévzáró suli-bulin a diákok végre kiereszthették a gőzt.

Sámel József

A vidám rendezvényt ezúttal is a Péterfy-iskola előtti udvaron tartották, s ahogy az az elmúlt években is lenni szokott, a tér már kora reggel benépesült. A város óvodáiból, általános iskoláiból folyamatosan érkeztek az osztályok, köztük olyanok is, amelyek színpadi műsorral készültek a suli-bulira. A Bolyai-iskola ifjú néptáncosait a Zsigmondy-Széchenyi SZKI divatbemutatója követte.



- Az elmúlt hat évben mindig nagy sikere volt ennek a rendezvénynek, ami nem véletlen, hiszen a tanévzáró suli-buli már az iskola végét, a vakáció kezdetét jelenti a fiataloknak - mondta Sebestyén Nikoletta, a hivatal ifjúsági referense. - A kanizsai diákság egyébként meg is érdemli ezt a napot, hiszen a nemrég befejeződött országos kompetenciamérés eredménye alapján, az országos átlag felett teljesítettek a helyi iskolák.

Időközben teljesen megtelt a tér, a gyerekeket bőrözők, arcfestők, nemezelők, gyöngyfűzők várták, de lufihajtogatásra és egyéb játékokra is volt lehetőség. Akiben pedig maradt még szufla, az kipróbálhatta a mászófalat vagy a dühöngőre keresztelt ugráló várat is.


 
- Nem tudom ki várja jobban a vakációt, a gyerekek vagy mi tanárok? - tette fel magának a költői kérdést Schwartc Istvánné, a Kőrösi-iskola pedagógusa. - Nálunk az iskolában már amúgy sincs tanítás, így kifejezetten kapóra jött ez a rendezvény. Úgy látom: a gyerekek élvezik a programot, sokan közülük el is felejtették, hogy tulajdonképpen még tart az iskola.

- Persze, hogy várom a vakációt, de azért a suliban is jól éreztem magam - szögezte le a harmadik osztályos Szamosi Richárd, aki büszkén mutatta lufiból készült kardját.

- Szerintem az arcfestés jobb móka - feleselt Ricsi osztálytársa, Regőczi Katalin, akinek arcát természetesen teljesen kipingálták.



A gyerkőcök azt is elárulták: nagyon várják már a szünidőt, hiszen több tábor is vár rájuk, ám arról még nem volt információjuk, hogy milyen lesz a bizonyítvány.
 
- Ne izguljatok, mind a kettőtöké szép lesz - árulta el tanáruk, aki újabb kísérletet tett az osztály összetrombitálására, a tanévzáró suli-buli ugyanis csak délig tartott, így ha csak rövid időre is, de vissza kellett ülni az iskolapadba.

Táborok várják a gyerekeket
A kanizsai önkormányzat tulajdonában két tábor is van, egyik a Csónakázó-tónál lévő Zöldtábor, a másik a balatonmáriai létesítmény. Utóbbiban idén nyáron testvérvárosi tábort rendeznek, melynek keretében az erdélyi Kovásznáról érkeznek diákok. A Zöldtábor is egész nyáron nyitva lesz, ide  azokat a gyerekeket várják, akiknek a felügyeletét csak napközben kell megoldani.

ZH fotók: Szakony Attila 

A fotókra kattintva tekintse meg képgalériánkat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!