Ítéletidő lesz!? Vas megyében már lecsapott a jég! (frissített hír)

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken 15:56-kor kiadta másodfokú, narancs riasztást az érkező hidegfront előtt kialakult zivatarok miatt a Nyugat-Dunántúlra, de várhatóan az ország egész területét érinti majd a vihar.

zaol.hu

A hidegfront előtt vonuló zivatarrendszer 15 óra után  érte el Szentgotthárdnál a határt, várhatóan heves esőkkel, jelentős mennyiségű csapadékkal, helyenként 2-3 centimétert meghaladó nagyságú jéggel és viharos erejű széllel - mondta Fehér Tamás.

Az OMSZ honlapja szerint nyugat, északnyugat felől zivatarok kialakulása várható, viharos (60-90 km/h)széllökések, helyenként jégeső, illetve lokálisan rövid idő alatt jelentős mennyiségű (20-30 mm) csapadék kíséretében. Néhol heves zivatar is kialakulhat, 90 km/h-t meghaladó széllökésekkel, illetve nagyobb méretű (jégátmérő 2-3 cm fölött) jéggel.



Vas megyében Csörötneken  cseresznye nagyságú jég esett pénteken délután.
Fotó: MTI - Kovács Máté


Nem ez az első jégverés Vasban. A hét elején borsó, néhol dió nagyságú jég esett Körmend és Szentgotthárd térségében. 

Az előrejelzés szerint Budapest térségét a kora esti órákban, 6 óra körül éri el a zóna - tette hozzá. Ahogy a kelet felé vonul, várhatóan minden régióra ki kell adni a narancs riasztást - közölte Fehér Tamás.



Forrás: MTI, OMSZ

Az OMSZ honlapján nyomon követheti a változásokat - Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!