Alkonyat után Újhold: titkok és romantika helyett melankólia és izgalom jön

Zalaegerszeg - Az Alkonyat-Saga nemrég Magyarországon is megjelent, sorrendben második darabja a már készen levő négyből a New Moon - Újhold, ami máris hiánycikk a boltokban.

Horváth Viktória

A folytatásokról azt tartják, hogy általában nem érik el az első színvonalát, két hibába eshet az író ilyenkor: vagy teljesen új történettel jön felejtve a régi kedvenc szereplőket és akkor fellázadnak az olvasók, vagy majdnem ugyanazt írja le, mint az elsőben, ami meg unalmas. 

Stephenie Meyer ügyesen egyensúlyoz a kettő között, nemhiába a 17 millió eladott példány. A szereplők ugyanazok, de jönnek újak is, van szerelem és akció is, ám a hangulat és a hangsúly teljesen másmilyen. Bella felnő ebben a könyvben, megtalálja a helyét a világban és rájön, hogy hova és kihez tartozik igazán. A második kötet a küzdésről szól, kevésbé romantikus, mint az első, de pont emiatt tud újat adni a rajongóknak. 

Az első rész 2008 novemberében jelent meg, szinte egyszerre érkezett meg a filmmel, amivel aztán hatalmas lavinát indított el a fiatalok körében. Maga a négy könyv  egy szerelmi szál  története Bella, a gimnazista lány és Edward, a csupán állati vért fogyasztó vámpír között. Az Újholdban a fiú elhagyja a lányt, mert úgy érzi, hogy képtelen tovább elviselni, hogy mindig bántódása essék neki miatta, ezért azt hazudja, hogy már nem érez semmit iránta és továbbáll. Bella szörnyű melankóliába esik, ahonnan csak barátja, Jacob tudja kihozni. A könyv első része mellőzi az izgalmas fordulatokat, inkább lelki vívódásnak vagyunk tanúi, illetve a kettejük közti vonzalom kialakulásának. 

A lánynak meg kell küzdenie Jacob barátságáért, ám mire ismét visszakapja a fiút, rájön, hogy már nem csak barátság van kettejük között, de a fiú átváltozása és új barátai nehezebbé teszik a köztük levő amúgy is bonyolult kapcsolatot. A könyv végére pedig egészen felgyorsulnak az események, itt kezd igazán izgalmas lenni a történet. 

Az Alkonyat sorozat második kötete nem fog csalódást okozni a rajongóknak, akik pedig saját szemükkel szeretnék látni a könyv utolsó fejezeteit, azok utazzanak el májusban Olaszországba, ugyanis ott forgatják az Újholdból készülő filmet, ami novemberben kerül a mozikba.

Nem durrogtatta el minden töltényét Stephenie, hiszen még nem kaptunk választ arra, hogy mi a helyzet a karóval a szívben, a foghagymával és a tükörben vajon látszódnak-e vámpírok, úgyhogy a következő két kötetet máris izgalommal várhatják az olvasók.

 


Az első rész plakátja

Olvassa el a film kritikáját - kattintson a címre!
Alkonyat: trendi, érzelemdús, de vérszegény 
ZH - Stephenie Meyer amerikai szerző hisztérikus rajongással kísért könyvsorozatának, a Twilight-nak első filmadaptációja ugyanis nem horror, de még csak nem is fantasy vagy thriller, hanem romantikus tinifilm, s ha 14 éves gimis leányzó volnék, minden bizonnyal azt gondolnám, műfajában messze a legjobb.

Barangoljon Filmkritika rovatunk cikkei között - kattintson IDE! 


Alkonyat-fanok, figyelem! Robert Pattinson és Nikki Reed együtt? 
Los Angeles - Már pár hete felröppent az a pletyka, hogy az Alkonyat mozifilmből ismert két fiatal sztár egy párt alkot egy ideje, mikor egy közös szórakozást követően Nikki Reed, aki egyébként Rosalie karakterét alakítja a mozifilmben, reggelig nem távozott Robert Pattinson Los Angeles-i apartmanjából.
További részletekért klikk IDE! 


Csúszik az Alkonyat 2. forgatása?
USA - Ugyan a Twilight Saga következő részének a New Moon-nak, azaz az Újholdnak a kötete április 23-án jelenik meg Magyarországon, de a belőle készülő filmet már márciusban elkezdték forgatni a kanadai Vancouverben. 
Olvassa el ITT! 


Mégis előbb lesz az Alkonyat 2. - Újhold forgatása?
A május 25. és 30. között tervezett New Moon, azaz Újhold (Alkonyat 2.) olaszországi forgatását először a térségben előforduló heves földrengések miatt akarták elnapolni, ám most úgy tűnik, hogy éppen ellenkezőleg, előbbre hozzák. 
(klikk a címre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!