A jogosnál kisebb E.ON kárenyhítések

Zalaszentgrót - Sokan várnak még kártérítésre az E.ON-tól Közép-Zalában, az év elején történt, tartós áramkimaradás miatt. Pénteken sajtótájékoztatón beszélt erről Vigh László országgyűlési képviselő.

Horányi Árpád

- Molnár Csaba miniszter  ígéretet tett annak idején a történtek   kivizsgálására - így Vigh László. -  A 72 órán túli áramkimaradásért 20 ezer forintnyi kártérítést ígértek, de azóta ezt a fogyasztóknak csak egy része kapta meg  Ormándlak és Gellénháza lakossága köréből kaptam ezeket a jelzéseket.    A településeket az áramkimaradás teljeskörűen érintette. Egyébként csupán  kárenyhítésről, s nem  kártérítésről lehet beszélni. A három  napon túli áramszünetet  anyagilag ugyancsak elszenvedő vállalkozások, önkormányzatok   működési  nehézségei, az amiatt felmerült többletköltségei  enyhítésére pedig semmiféle intézkedés nem történt. 

A képviselő bejelentette, hogy  levéllel fordul az ügyben a gazdasági tárca vezetőjéhez, s   interpellálni is  fog a parlamentben a felmerülő jogos igények teljesítése érdekében. 


Áramszünet és hóhelyzet Zalában - olvassa el kapcsolódó dossziénk cikkeit! Klikk IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!