Húsvéti nyuszi ül - a hűtőszekrény ajtaján (programtippel)

Zalakaros - Első alkalommal rendezi meg idén húsvéti tavaszváró programját a Zalakarosi Turisztikai Egyesület. A gyerekek a háromnapos program első napján (szombaton) nemcsak tojást festhettek, hanem nyuszit ábrázoló hűtőmágneseket is készíthettek.

zaol.hu

Bócsa Ildikó, a szervezet titkára elmondta: első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a rendezvényt, amellyel elsősorban a fürdővárosban élő és ide látogató gyermekes családokat kívánják szórakoztatni. 



Szombaton kézműves vásár, kirakodó vásár, borházak és ételházak, a helyi Dalárda produkciója, Piri Bandi bohóc fellépése, valamint Dömötör László és Lászlóné kézműves sátra várta a kisebbeket és nagyobbakat. Utóbbiban népi motívumokkal díszített húsvéti tojásokat lehetett festeni, de aki akart, asztali díszeket, dekorációkat, sőt, nyuszis hűtőmágnest is készíthetett. 

Vasárnap délután kinyit az állatsimogató, lehet majd pónin lovagolni, lesz húsvéti kvíz, tojáskereső verseny és színpadra lép a Zöld Ág gyermek táncegyüttes is. 

Hétfőn népi vetélkedőt rendeznek, az érdeklődők próbára tehetik magukat tojásgurításban, tojásdobálásban, vagy éppen locsoló-versmondásban is. Este Mutyi bohóc szórakoztatja a közönséget. A Húsvéti tavaszvárót a Karos Táncegyüttes locsolkodó műsora zárja.


A szombati programon készült fotókat készítette: Szakony Attila  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!