Visszajönnek a doktorok a kanizsai kórházba

<b>Nagykanizsa</b> - Több, korábban távozott szakember is visszatér a Kanizsai Dorottya Kórház fül-orr-gégészeti osztályára. Ez <em>dr. Bátorfi József</em> főigazgató szerint pozitív folyamatot indít el a betegellátás kapcsán. Összeállítottuk a hírhedtté vált osztály "krónikáját" is.

zaol.hu

Mint arra olvasóink is emlékezhetnek: az elmúlt hónapokban több, a betegek körében elismert orvos hagyta el az egészségügyi intézmény fül-orr-gégészeti osztályát, aminek következtében az ellátás zökkenőmentessége is veszélybe került, hiszen szakemberhiány alakult ki. Hónapokig vizsgálták a betegellátást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének munkatársai, melynek kapcsán felmerült a járóbeteg-szakrendelés óraszámainak csökkentése is. Most  mint arról a szuperhir.hu nagykanizsai hírportál beszámolt  a távozott doktorok közül néhányan visszatérnek.

Az információt dr. Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója megerősítette. Elmondta: részmunkaidőben ismét az intézmény fül-orr-gégészeti osztályán dolgozik dr. Kaleb Getachew, aki háziorvosi praxisba kezdett. Teljes munkaidőt vállalt dr. Gaál Helga, aki egy ideig az osztály megbízott főorvosa is volt. Egy-egy szakmai nap erejéig újra dolgozik dr. Dúll Gábor, aki korábban főorvosként és orvos-igazgatóként irányította a munkát. 

Dr. Bátorfi jelezte: úgy véli, a visszarendeződéssel  olyan csapat állt össze újra, amely szakmai szempontból bizonyosan szép eredményeket ér majd el. Kérdésünkre azt is mondta: reményei szerint az orvoshiány mérséklődésével még gördülékenyebben folyhat a szakrendelés, s több műtétet is végezhetnek, mint az elmúlt időszakban. Megjegyezte: természetesen egy osztály működése akkor a legoptimálisabb, ha a szakorvosok teljes állásúak, de a mostani fejlemények is egy pozitív folyamat első jeleként értékelendők.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!