Megyénkben nem okozott jelentős kárt a szél

<b>ZH</b> - A viharos szél miatt szombat óta narancssárga riasztás van érvényben a Közép- és a Dél-Dunántúli régióban. Bár megyénkben is erős szél volt, szerencsére nem történt komolyabb baj.

zaol.hu

Az elmúlt 24 órában összesen 205 alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte, ebből 64 esetben a viharos szél okozta károk elhárítására kellett kivonulniuk – értesült az MTI.

 Mint a katasztrófavédelem zalai ügyeleteséről megtudtuk, eddig három vonulásuk volt veszélyes fák miatt.

Szombaton délelőtt fél 11 kor Várvölgyről érkezett riasztás egy Kossuth utcán lévő,  veszélyesen megdőlt fa miatt. A veszélyt a keszthelyi tűzoltóság munkatársai rövid időn belül elhárították.

Vélhetően az erős szél miatt dőlt ki az a fa, melyhez ugyancsak a keszthelyi tűzoltókat vonultak ki szombaton fél négy után.  A Rezi útra borult fát a szakemberek eltávolították.

Vasárnap reggel 8 után a kanizsai egységnek kellett vonulnia: a riasztás szerint Galambok mellett a hegyen több faág is veszélyesen belógott az úttestre  - tudtuk meg a katasztrófavédelem ügyeletesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!