Medveczky Ilonának négy szőrös "gyermeke" van

<b>ZH</b> - Magyarország egyetlen hiteles és örökös dívája, <em>Medveczky Ilona</em> már 45 éve él egy csodálatos, kertes budai villában. Otthonát kezdetektől fogva megosztja kutyáival, mert nélkülük nem tudna élni.

Varga Zsuzsa

"Igazabb és hűségesebb társak, mint az emberek. Bennük még sosem csalódtam" -  mondja némi szomorúsággal a hangjában az örökifjú művésznő. Jelenleg is két kuvasz és két tacskó vigyázza a gazdi, no és az esetleges kíváncsi idegenek minden lépését. 

Míg a két gyönyörű kuvasz, az ötéves Mister és a kilencedik évét taposó Lady, akik folyamatosan az elődeiktől örökölték ugyanezt a nevet, a nemkívánatos látogatókat tessékelik el a ház elől, addig a tacsik, a nyolcéves Pucki és egyéves utóda, Mucki inkább a vendég távozását nehezítik meg, ha úgy érzik, a gazdájuk nem igazán örült a látogatónak. 

Ellenérzésüket nemegyszer úgy fejezik ki, hogy fogsorukkal belekapnak az ellenszenves személy nadrágjába. Medveczky Ilona állatorvosok tanácsát követve ragaszkodik e két fajtához. Cáfolja, hogy egyesek szerint a kuvasz kiszámíthatatlan, hiszen tapasztalta: a kutya olyan lesz, mint a gazdája. A tacskókhoz más ok miatt vonzódik. A szomszédságában diplomatanegyed épült, s az egyik lakásból az akkori bérlők szó szerint az utcára hajították a kisfiuknak korábban vett kedvencet, egy tacskót. Kellett a hely egy Németországban vásárolt dalmatának, akkor dúlt ugyanis a 101 kiskutyás őrület... 

Kukac utódai élhetnek most paradicsomi körülmények között a művésznő patinás otthonában. Nekik szabad ki- és bejárásuk van a lakásban, sőt, saját baldachinos ágyukban szendereghetnek, ha megunták a rohangálást az ősparknak is beillő kertben. Azt azonban kifejezetten utálják, ha a gazdijuk telefonál. Azonnal megrohamozzák, még a fejére is rámásznak, csak hogy kikényszerítsék a kényeztetést. 



Két kuvasz és két tacskó vigyázzaa gazdi minden lépését a gyönyörű kertben és házban is
Fotó: Archív

A művésznő már eleve kutyás családba született. Hároméves korából emlékszik a dobermanjukra, amely az akkori kicsi lány mellett önkéntes őrző-védő feladatot vállalt. Édesanyja mesélte, hogy a délutáni zsíros kenyeret  már ha volt  Ilona mindig megosztotta a kutyával. Ez-után arról faggatom, vajon igaz-e, hogy az ebek átveszik a gazdi életritmusát. Hát persze. Általában reggel hat óra körül vagy még korábban kelek. Amint kibújok az ágyból, a tacsik boldogan kirohannak a lakásból, hogy riasszák Mistert és Ladyt: felébredt a gazdi! Ilonának pedig első dolga, hogy apró karikákra vág mind a négy kutyusnak némi kolbászt, ami a kedvencük. Utána persze jön a rendes kutyatáp, de a hajnali kulináris kényeztetés nem maradhat el. 

Arra a kérdésre, hogy szeretetünk és törődésünk fejében mit kaphatunk a négylábúaktól, így válaszol: Nehéz ezt szóban kifejezni. Mindenekelőtt abszolút önzetlen odaadást, ragaszkodást, együttérzést, és egy  azaz esetemben négy  leírhatatlan tekintetet. Ha bánatom van, azonnal megérzik, s mind a négy ideül a lábamhoz. Esküszöm, néha potyognak a könnyeim, amikor látom, mennyire együtt lélegeznek velem... Azt szoktam mondani, s úgy is érzem, hogy nekem négy szőrös gyerekem van.

Medveczky Ilona nemcsak a kutyákat érzi egyenrangú társaknak, hanem minden élőlény, állat és növény nagy rajongója és tisztelője. Kertjébe vonzza a madarakat is, részben saját kezűleg, részben segítséggel hét (!) madárházat épített. Talán sokan nem gondolnák a mindig elegáns Medveczky Ilonáról, hogy ő maga gondozza 1744 négyzetméteres kertjét, ápolja a több száz növényt, amelyeket saját kezűleg ültetett. A növényeivel is kommunikál, amelyek meghálálják a szeretetteljes törődést. "Abszolút harmóniában élek a természettel, az élőlényekkel. Néha elszomorít ugyan egyes emberek rosszindulata, de otthonomban, az enyéim között mindig megtalálom a lelki békémet" - vallja a revü királynője.


NÉVJEGY
Medveczky Ilona
Született: 1941. 03. 04.
Születési hely: Budapest, Kőbánya
Haja: szőke
Szeme: kék
Csillagjegye: Halak
Magassága: 174 cm
Testsúlya: 55 kg
Családi állapota: elvált.
Volt férje: Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis német herceg, aki pénzért adta a nevét és a rangját. A homoszexuális férfi 2006-ban elhunyt. 
Karrierje: szegény családban született. Már hároméves korában elhatározta, hogy táncosnő lesz. Fellépett Európa minden nagyvárosában és Las Vegasban is. Négy magyar filmben is szerepelt. 2004-ben Érdemes művész díjjal tüntették ki.



Olvassa el online felületünkön a Kedvencek a ház körül rovat korábbi cikkeit, melyeket közösségi portálunkon, az enteón is megtalál, ahol hozzászólhat a leírtakhoz, elmesélheti a saját történetét, s megmutathatja kedvencét is. 

Nézze meg olvasóink kedvenceit itt! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!