Jól szerepelnek a zalaiak a vívó Eb-n

<b>Zalaegerszeg/Bourges</b> - A franciaországi Bourges városában csütörtökön a negyedik napjához érkezett a kadett korosztályú vívók Európa-bajnoksága. Eddig két ezüstöt és több sikeres helyezést szereztek a zalai sportolók.

zaol.hu


Február 5. csütörtök

Hári Máté az ötödik

A leány kardozók és a fiú tőrözők léptek pástra, köztük a válogatottba bekerült zalaiak is. A kardozóknál Mátyás Szabina (NTE 1866) nem jutott a 32-es főtáblára, Magyar Zsanett (NTE) igen, ám ő az első körben búcsúzott és lett végül a 17. A tőrözőknél a 64-es táblán negyedikként rangsorolt Hári Máté (ZVE) rendkívül magabiztosan haladt előre és bejutott a nyolcas döntőbe. Itt viszont nagy csatában az olasz Garrozzo 15-12-re legyőzte Hárit, aki végül az ötödik helyen végzett az Eb-n. 


Február 4. szerda

Lupkovics és Kiss Eb-ezüstje

A leány tőrözők csapatküzdelmében a magyar  válogatott tagjaként Lupkovics Dóra (ZVE) is oszlopos tagja volt a döntőbe jutott együttesnek. A fináléban a orosz csapat legyőzte 45-32-re a mieinket, így második lett együttesünk. 

A fiú párbajtőrcsapatok küzdelmében szintén döntőt vívott a magyar együttes, soraiban Kiss Gergővel (ZVE). Együttesünk az aranycsatában 45-39-re kapott ki a franciáktól és lett ezüstérmes. 



Február 3. kedd

Hetedik  és tizedik helyezés

Lupkovics Dóra jól kezdett és a tőrözők mezőnyében magabiztosan jutott a főtáblára, ahol folytatta remeklését. Bejutott a nyolcas döntőbe és nem sok híja volt annak sem, hogy érmet szerezzen. Mindössze egy tus kellett volna ehez, ám végül ellenfele, az orosz Alekszejeva 10-9-re nyerni tudott ellene, így Lupkovics végül nem jutott az elődöntőbe, s összességében a hetedik helyen zárt. 

A párbajtőrözőknél Kiss Gergő is kitett magáért, hiszen egy lépésre volt a legjobb nyolc közé kerüléstől: a tehetséges zalaegerszegi fiú a tizedik helyen végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!