Figyelmeztetés: Pillantsunk a vízórára!

<b>Zalaegerszeg</b> - A Zalavíz Zrt. fizetett hirdetésként megjelentetett minapi közleményéből kiderült: a cég - költségcsökkentési céllal - áttért az évi egyszeri vízóra-leolvasásra, így a havi számlák csupán átalányösszegről szólnak majd.

Szente Ottó

Nincs szó újdonságról, több közüzemi szolgáltató is ilyen gyakorlatot folytat, voltaképpen a fogyasztónak is kényelmesebb ez a megoldás, mint a havi leolvasás, noha a költségmegtakarítás persze nem nála jelentkezik. Van azonban veszélye is a váltásnak - hívták fel szerkesztőségünk figyelmét többen is, kérve, hogy figyelmeztessük erre a fogyasztókat lapunkban is, mivel a szolgáltató aligha fog változtatni elhatározásán. 

Nos, arról van szó, hogy a föld alatt vagy falban húzódó vízvezeték kisebb hibái - például egy hajszálrepedés - hosszú ideig nem mutatnak látható jelet, ezekről általában éppen a megszokottnál nagyobb vízfogyasztás árulkodik. 

Ha csak a hónapok múltán esedékes leolvasást követően derül ki, hogy valahol elszivárog a víz, elképzelhető, mekkorára duzzadhat a vízdíj. Vagyis, ha a vízmű nem is teszi, a tulajdonosnak nagyon is célszerű továbbra is rendszeresen rá-rápillantani a vízórára, még ha ez nem is mindig egyszerű. Annál is inkább, mert a mégoly csekélynek tűnő szivárgás is meglepően gyorsan képes pörgetni a mérő apró kerekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!