Egységes mobiltelefon-töltőt minden telefonhoz!

<b>MTI</b> - Több mint 30 különféle mobiltelefon-töltő készülék van használatban a 27 tagú Unióban, de talán már nem sokáig, ugyanis úgy tűnik, a mobiltelefon gyártó vállalatok hajlanak rá, hogy minden modellhez egyaránt alkalmazható egységes töltőkészüléket vezessenek be.

zaol.hu

A Financial Times Deutschland (FTD) napilap meg nem nevezett szakmai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a vállalatok eleget kívánnak tenni az EU Bizottság egyre növekvő nyomásának és egységes mobiltelefon töltő készüléket dolgoznak ki.  

A készülékgyártók kompatibilitási és jogi problémákra hivatkozva zárkóztak el eleddig az egységes töltő készülék alkalmazásától, ám úgy tűnik, már nem sokáig állnak ellen.

Az egységes töltőkészülék pedig nem csak praktikus lenne, hanem lehetővé tenné a vállalatoknak költségeik csökkentését is, mivel nem kellene minden egyes új készüléküket töltővel együtt értékesíteni - írja az FTD. A lépés javíthatna a vállalatok "zöld arculatán" is, mert a telefonkészülékek mikro USB portját használó új töltő kevesebb áramot fogyasztana a jelenlegi készülékeknél.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!