Úttestre dobált farönkök okoztak balesetet szilveszter éjszaka - a rendőrség szemtanúkat keres

<b>ZH</b> - Nem tudni, mi vezette azt az ismeretlen tettest, vagy tetteseket, aki azzal okoztak balesetet január első napján, hogy méteres farönköket dobáltak a főútra.

zaol.hu

Január elsején hajnali 2 óra 25 perckor egy taxi vezetője telefonált a Lenti Rendőrkapitányságra, hogy nem sokkal azelőtt  a 75-ös főút Lenti és Lenti-Mumor közötti szakaszán közlekedési balestet szenvedett.

A rendőrség adatai szerint ismeretlen tettes, vagy tettesek az éjszaka folyamán az út melletti farakásból több 1 - 1,5 méter hosszú farönköt vettek ki, s ezeket az úttestre helyeztek, s a taxi ezek egyikén hajtott át, s a kocsi az úttest melletti kerékpárúton áthajtva a partoldalnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a sofőrön kívül még két utas volt a járműben, melyben jelentős - információink szerint  kb. 1 milliós  - anyagi kár keletkezett.

Lapunk munkatársának sikerült beszélni a taxisofőrrel, Pecsuvácz Györggyel is, aki mint elmondta, észlelte az úton heverő tönköket, meg is próbálta őket kikerülni, ám nem sikerült: az egyik rönk megdobta a kocsit, s a partoldalban kötött ki.  Pecsuvácz György 10 éve rendelkezik hivatásos jogosítvánnyal, rengeteget vezet és még soha nem volt balesete, ám a kocsiban keletkezett kár miatt most dolgozni sem tud. (További részleteket olvashat majd a Hírlap hétfői számában!)


A farönkök milliós kárt okoztak 
Fotó: Gyuricza Ferenc

A megdöbbentőeset kapcsán a Lenti Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást és kérik, hogy a 92/551-907-es számon vagy a 107-es rendőrségi segélyhívón jelentkezzenek mindazok, akik az esetet látták, illetve azzal kapcsolatban információval rendelkeznek, köztük annak a szürke Skoda Fabiának az utasai, akik először értek a helyszínre és nyújtottak segítséget a taxinak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!