Munka a táborban

Zalaegerszeg - Mégsem alakít ki sportpályát a város az Alsóerdei úti záportározó mellett, mert a területet eladja. Ehelyett a napközis tábor sportpályájának felújításában gondolkodik.

Szabó Judit

A napközis táborba sokan kijárnak sportolni annak ellenére, hogy a terület elhanyagolt, nem is beszélve az üresen álló, ÁNTSZ által bezáratott étteremépületről. A létesítmény néhány éve alkalmatlan arra, hogy itt rendezzék a diákok nyári táborát, pedig a környezete szép, ideális helyszín volna a szünidő egy részének eltöltésére.

A tábor területén a közelmúltban munkagépek tűntek fel. Ennek apropóján kérdeztük dr. Gyimesi Endre polgármestert, hogy elindult-e valamilyen fejlesztés. Mint megtudtuk: azzal összefüggésben kezdődött munka a táborban, hogy az önkormányzat tárgyalásokba kezdett egy vállalkozóval az alsóerdei záportározó melletti terület megvásárlásáról. Várhatóan egy kereskedelmi egység kerül ide, de még nem tudni, melyik. A város célja az volt, hogy sportpályát alakítson ki az ingatlanon a kertvárosiaknak. A vásárlási szándék megjelenése miatt azonban mégis úgy döntött, hogy értékesíti a területet.

- A vállalkozó cserébe felajánlotta, hogy a tábor sportpályáit felújítja, megfelelő méretű labdarúgópályát és kosárlabdapályát alakít ki - mondta a polgármester, hozzátéve: ennek a beruházásnak az előkészítő munkái folytak Alsóerdőn.

Közgyűlési döntés azonban még nem született a fejlesztésről, de nem is születhetett, mivel csak nemrég hirdették meg a záportározó melletti ingatlant. Gyimesi Endre megerősítette, hogy a sportpályák felújítása csak akkor válhat valóra, ha az értékesítésre kiírt pályázatot az ötletgazda vállalkozás nyeri,s a közgyűlés is rábólint a terveire. Az előkészítő munkákat azóta felfüggesztették.

Az alsóerdei táborban lévő étterem sorsa kérdéses, akárcsak az, hogy lesz-e valami az ide tervezett családi egészségcentrumból. Ezt az elképzelést három éve hagyta jóvá a közgyűlés, de azóta nem történt előrelépés - befektető és pályázati lehetőség híján.

Ezek is érdekelhetik