A gondok eredője a sok és nehéz munka kevés pénzért egyszerű képletben ragadható meg

<b>Zalaegerszeg</b> - Megkongatták a vészharangot az ápolók a minap egy budapesti fórumon, melyen elhangzott: amennyiben nem történik lényeges változás, a nővérek hiánya miatt ellehetetlenülhet az egészségügyi ellátás.

Magyar Hajnalka

Az okok között felmerült, hogy az ápolók körében egyre több a pályaelhagyó, sokan külföldre szerződnek és sok az 50 év feletti ápoló, a munkaerő utánpótlás pedig egyre nagyobb problémát jelent - fogalmaz Kovács Erzsébet, a Zala Megyei Kórház ápolási igazgatója, az Ápolási Igazgatók Egyesületének elnöke, aki szintén ott volt a mintegy ezer ápoló részvételével zajló fővárosi rendezvényen. 

A szakértő szerint az oktatási rendszer átalakulása, a dolgozók túlterheltsége, a nagyfokú felelősség és a hatalmas a pszichés terhelés is közrejátszik az ápolók országos szinten több tízezres hiányában, akik közül akad, aki alacsonyabb fizetésért is elhagyja a pályát, ha könnyebb munkát talál.

Hogy az országos viszonylathoz képest, milyen a helyzet a megyeszékhelyi, a keszthelyi és a kanizsai kórházban, arról a Zalai Hírlap csütörtöki számában olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!