Bulvár

2015.04.13. 12:25

Kasszasiker a hetedik - A hazai mozikban vetített filmek toplistája

Tarolt a hazai mozikban a Halálos iramban széria hetedik darabja, a bemutató hetében, április 2-a és 8-a között, több mint 201 ezer nézőt vonzott.

Szente Ottó

Ez a nézőszám igen csak megközelítette A szürke ötven árnyalata rekordnak számító debütálását, ami februárban 223 ezer nézőt jelentett egy hét alatt. Ezeket a számokat akkor értékelhetjük igazán, ha nem felejtjük el, hogy a 60-70 ezres első heti nézőszám kifejezetten jónak mondható. A beavatott-sorozat: A lázadó című amerikai sci-fit például, amelyik most a harmadik helyen áll, a nyitó héten – március 19-e és 25-e között 52 ezren nézték meg.

Maradt a második a Hamupipőke, az élőszereplős klasszikus mesefilm most 27 ezer nézőt ültetett a mozik széksoraiba, a március 19-ei bemutató óta pedig 84 ezren látták.

A negyedik helyre a Végre otthon című amerikai családi animációs film került, amelyre 22 ezren váltottak jegyet. többen mint az előző, a bemutató hetében (akkor 14 ezren). A Földre érkező űrlény és földi barátja kalandjait bemutató film külföldön nagyobb siker – Amerikában például az ottani toplista 2. helyén áll, csak a Halálos iramban 7. előzte meg –, ebben az is szerepet játszhat, hogy az InterCom az utolsó pillanatban visszalépett a forgalmazásától, így kevés moziban játsszák.

A Halálos iramban mellett szintén új bemutató Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel gyengén kezdett, alig több mint 9 ezren voltak rá kíváncsiak, ez a 8. helyhez volt elég.

Még mindig a top tízben van a magyar Liza, a rókatündér (a 10.), most 6300 nézőt vonzott, a február 19-ei bemutató óta pedig 87 ezren látták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!