Bulvár

2014.04.29. 13:57

Fellebbezett Stohl András és Szalai Vivien

Fellebbezést nyújtott be a börtönélményeiről szóló könyv miatt perbe fogott, és első fokon egymilliós pénzbírságra ítélt Stohl András színész és a kötetet jegyző újságíró, Szalai Vivien - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

A szerzőtársakat a Budapesti Fegyház és Börtön azért perelte be, mert az ittas állapotban okozott közúti baleset miatt öt hónapot börtönben töltő Stohl András élményei alapján született Magyar börtönpokol című könyv a büntetés-végrehajtási intézet szerint többszörösen megsértette a jó hírnevét.

A keresetben kért ötmilliós nem vagyoni kártérítés helyett a bíróság egymillió forint egyetemleges megfizetésére kötelezte a két alperest, emellett két országos napilapban, a köztelevízióban, illetve legalább egy kereskedelmi televízióban bocsánatkérő nyilatkozatot is kell tenniük. Az alpereseknek a perköltségeket és az eljárási illetéket is meg kell fizetniük.

Stohl András és Szalai Vivien nem jelent meg az ítélethirdetésen, de a védelmükben eljáró ügyvéd jelezte, 15 nap gondolkodási időt kér, ezért az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére kedden azt mondta, hogy időközben mindkét alperes, illetve védőik is arról nyilatkoztak, hogy fellebbeznek az ítéletben foglaltak ellen. A per másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik