Bulvár

2013.05.24. 08:55

Moziajánló - Gatsby, Másnaposok, Förtelmes főnökök

A nagy Gatsby Amerikában óriási siker, jön az utolsó Másnaposok és a második Förtelmes főnökök, és Will Smith is hoz egy filmet nyárra.

IC Press

Gatsby a világ körül (12)

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál díszei voltak: velük kezdődött a filmünnep, és hatalmas ováció fogadta őket a vörös szőnyegen és a fesztiválnyitó bevonulás után egyaránt. A nagy Gatsby (12) (The Great Gatsby, már a mozikban) és sztárjai meghódították Európát. De nem sokáig ültek a babérjaikon, a fesztivál még tart, ám a rendező és sztárjai már továbbrepültek, hogy le ne késsék az ausztrál premiert.

Leonardo DiCaprio ugyan nem volt ott, de a rajongók boldogan fogadták Carey Mulligan-t, Tobey Maguire-t, Baz Luhrmann-t és a stáb helyi tagjait. A kör bezárult: itt forgatták a különlegesen látványos film jó részét, és itt tartották az utolsó nagy gálabemutatóját is.

– Az amerikaiak bátran nyúlnak bármilyen más nép kultúrájához – pengetett hazafias húrokat a mint mindig, most is fehér szmokingban pompázó rendező. – Most mi bebizonyítottuk, hogy az ausztrálok tudnak mit kezdeni egy amerikai klasszikussal. A nagy Gatsby Amerikában óriási siker: most már enyém Amerika. Akár egy Superman filmet is forgathatnék. Vagy Bondot. Csak nálam a szuperkém is pezsgőt inna, és sokkal jobb zenéje lenne...

Az utolsó másnap? (16)

Hétfőn Las Vegasban, a Regency Village Theater előtt, szerdán Londonban a Leicester Square-en gyűltek össze a részegesek rajongói. Megtartották a Másnaposok 3. része (16) (The Hangover Part III, hazai bemutató: május 30.) két legnagyobb premierjét, ahol a díszes társaság újra összegyűlt.

A stáb azt állítja, hogy a vegasi kaszinótulajdonosok viselkedésén tudták igazán lemérni, mekkora siker is a három Másnaposok-film.

– Amikor 2008-ban akartunk itt forgatni, nem nagyon voltak segítőkészek – mesélte Zach Galifianakis, a Másnaposok legviccesebbje. – Most meg mindenki próbált rábeszélni minket, hogy nála is legyenek jelenetek. A Bellagiónak azt mondtuk, kapcsolja ki a szökőkutat, és két perc múlva leállt az egész. Chow azért siklóernyőzik végig a kaszinók felett totál szétütve, hogy minden hely jól látsszon egyetlen snittben.

A világ egyetlen olyan filmsztárja, aki körzeti orvosként kezdte a működését, a Mr. Chow-t alakító Ken Jeong pedig már célozgatni kezdett arra, amit sokan suttognak: hogy bár sokszor nyilatkozták, ez lesz a vége, az alkotóknak még vannak ötleteik.

– Boldogan akárhányszor újra eljátszanám Mr. Chow-t – nyilatkozta a koreai származású komikus. – Az első rész óta az életem fekete-fehérből Technicolorrá változott.

A lelkesedése érthető: a három Másnaposok film világsztárrá tette őt. Arról nem is beszélve, hogy a harmadik részért már ötmillió dollárt kaszált.

 

A föld után, zene előtt (12)

Will Smith pályája csúcsán van. Kivétel nélkül szupersikeres produkciókban szerepel, és legújabb filmje, A Föld után (12) (After Earth, hazai bemutató: június 6.) is nagyon jó eredményekre számíthat. A digitális technika és az írói fantázia látványosan és izgalmasan kelti életre az ezer éve ember nélküli, elvadult Földet, ahol két űrhajós lezuhan az űrhajójával. Legfőbb ideje, hogy a sztár visszatérjen ahhoz a műfajhoz, melyben régen szintén sikeres volt, de már vagy nyolc éve hanyagolja: a zenéhez.

– Kanye West nagyon próbál rábeszélni, hogy csináljak új lemezt – vallotta be Smith A Föld után egyik sajtótájékoztatóján. – A hír igaz: voltunk párszor stúdióban, kipróbáltunk néhány új zenét. Lehet, hogy belevágok, de csak akkor, ha tényleg beugrik valami nagyon jó.

Smith addig sem fog unatkozni, míg az ihletre vár: a hírek szerint a közeli jövőben a Bad Boys és az Én, a robot is kap folytatást, sőt, felmerült, hogy a Men in Black negyedik részét is megcsinálják. Zenélésre nem lesz sok idő mostanában.

Aniston és Sudeikis

Förtelmes főnökök mindig vannak: 2011 nyarának nagy komédiasikere, a Förtelmes főnökök ezért arathatott hatalmas sikert, meg persze azért, mert pompás szereplőgárdája volt: Jason Sudeikis, Jason Bateman és Charlie Day alakította a három elnyomott beosztottat, akik Jennifer Aniston-on, Kevin Spacey-n és Colin Farrell-en álltak bosszút. És mert a téma örök, visszatérnek: augusztusban kezdik forgatni a Förtelmes főnökök 2.-t. A sztárcsapat minden tagja természetesen nem térhet vissza: de a három megalázott beosztott mellett jó eséllyel ott lesz Jennifer Aniston.

Amíg a film elkészül, a rajongók valószínűleg örömmel fogadják, hogy Jennifer Aniston és Jason Sudeikis nem bírták ki egymás nélkül a két Förtelmes főnökök-film között: együtt forgatták a Családi üzelmek (We're the Millers, hazai bemutató: augusztus 22.) című vígjátékot, melyben egy kisstílű drogdíler (Sudeikis) úgy akar átvinni egy szállítmányt a határon, hogy átlagos amerikai családfőnek adja ki magát. Az akcióhoz egy családszerű álcázást is toboroz. Egy ismerős sztriptíztáncost (őt alakítja Aniston) valamint két műgyereket (Emma Roberts és Will Poulter) szerződtet, de beszáll a buliba a másnapos Ed Helms is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!