Bulvár

2013.05.31. 09:01

Moziajánló - Másnaposok, Gyakornokok, Acélember, támadás a Föld ellen

A Másnaposok sztárjai visszatérnek, Owen Wilson és Vince Vaughn gyakornok lesz a Google-nél, és a tenger mélyéről megtámadják a Földet.

IC Press

Strandolnak a másnaposok (16)

A Másnaposok sztárjai egyre jobban hasonlítanak egy ballagáshoz közeledő gimnáziumi osztály nagymenőihez. Összeszoktak: három teljes filmet forgattak együtt, milliárdos sikert arattak, sztár lett belőlük – nem is csoda, hogy nehezen búcsúznak egymástól és a sorozattól. A Másnaposok 3. (16) (The Hangover Part III, már a mozikban.) elvarr minden szálat, megválaszol minden kérdést – nagyon úgy néz ki, hogy tényleg ez a vége.

A héten a párizsi bemutató után Rio De Janeiro került sorra. Ismét mindannyian megjelentek a bemutatón: Todd Phillips rendező mellett üdvözölte a brazil rajongókat Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha és persze az orvosból lett komikus, Ken Jeong is. Másnap pedig együtt siettek a partra, és estig együtt strandoltak. A közös tengeri örömködés odavonzotta a fotósokat: és Heather Graham megismételte a bravúrját. Bár a filmben kisebb szerepe van – ahogy a premiereken is rendre megtörténik – ismét a 43 éves bombázót figyelte mindenki.

– Amikor az első rész készült, én voltam az egyetlen ismert színész – nyilatkozta Graham –, azóta viszont az összes srácból igazi sztár lett. Nagyon örülök, hogy újra szerepet kaptam a filmben. Civilben unalmas alak vagyok, nem iszom, nem bulizom, örülök, hogy újra benne lehetek ezekkel a helyes srácokkal egy vad partiban.

Gyakornokok: újra együtt (12)

A sztárok általában nagy fekete limuzinokon érkeznek új filmjük premierjére, de Owen Wilson és Vince Vaughn nem szereti a szokványos megoldásokat. A Gyakornokok (12) (The Internship, hazai bemutató: június 13.) szerdai, Los Angeles-i gálapremierjén a vörös szőnyeg előtt kicsi, tarka autók parkíroztak a tetejükön kamerával: a komédiás-pár a Google streetview-fotós kocsiján érkezett új filmjük első vetítésére. A belépő stílszerű volt, hiszen a vígjáték két munkanélküli karóraügynökről szól, akik megpróbálnak állást szerezni a világ legjobb munkahelyén: a Google-nél.

Wilson és Vaughn az Ünneprontók ünnepe óta kereste azt a forgatókönyvet, amelyben újra együtt poénkodhatnak, és: a Gyakornokok lesz végre a nagy közös visszatérésük. A premieren készült fotók azt bizonyítják, hogy még mindig jól érzik magukat egymás társaságában.

A színész páros és gyönyörű kolléganőik, Rose Byrne és Jessica Szohr még együtt is marad egy ideig: az amerikai premier után Európában is számos helyen személyesen mutatják be az új vígjátékot – de azután hosszú szünet következik: Vince Vaughn-nak augusztusban megszületik második gyereke (lánya, Locklyn akkor lesz két és fél éves), és azt ígéri, egy időre csak a családjának szenteli magát.

Boldog Super Születésnapot! (12)

Ahhoz képest, hogy nemrég múlt 75 éves, elég jó erőben van. Az első Superman-képregény 1938 áprilisának végén készült el Clevelandben, hála két unatkozó kamasz srácnak, Jerry Siegel-nek és Joe Shuster-nek – akik azóta is mint a Superman alkotói ismertek. Az első füzet június elején került a standokra és 10 centbe került. A nagy esemény 75. évfordulóját egész Amerikában úgy ünneplik, ahogy az egy nemzeti hős születésnapját illik. A város polgármestere, Frank Jackson a nagy napot Superman-napnak nyilvánította, a városházára felvonták az acélember zászlaját és minden középületet az ő színeivel: piros-kék sávokkal díszítettek fel.

A legelső képregényből körülbelül száz példány maradt fenn, közülük alig egypár igazán jó minőségű, de a nemrég Minnesotában egy ház felújítása közben előkerült darabra már több 100.000 dolláros ajánlat is érkezett a neten.

És ez még csak a kezdet. A hamarosan a mozikba kerülő Az acélember (12) (Man of Steel, hazai bemutató: június 20.) egészen biztos új szintre emeli Krypton fiának népszerűségét. Zack Snyder rendező és Christopher Nolan – aki ezúttal producerként működött közre – azt ígéri, hogy a hagyományokhoz hűen, de a 21. század ízlésének megfelelően küldi minden eddiginél nagyobb csatába a vörös köpönyeges hőst. Az őt életre keltő Henry Cavill már a film bemutatója előtt sztár lett. Egy fél nappal azután, hogy Tom Cruise kiszállt a régóta készülő The Man from U.N.C.L.E. című sci-fiből, a stúdióvezetők máris szerződtették Cavillt. Ők már biztosak benne: az angol színész Cruise méltó utódja lesz. Az acélember sztárt csinál belőle.

Szörnyek gyűrűjében (16E)

Guillermo del Toro a szörnyek szakértője. Legújabb, minden korábbinál nagyobb produkciója, a Tűzgyűrű (16E) (Pacific Rim, hazai bemutató: július 11.) a tenger mélyéről érkező, az emberiségre támadó idegen monstrumokról, a kaijukról szól, amik ellen az emberek különleges óriásrobotok építésével szállnak harcba.

A film a nyár egyik megaszenzációjának ígérkezik, már az is biztos, hogy egy sok részes filmfolyam kezdődik majd vele. De a rendező, akit a szörnyekhez való vonzódása egészen az Oscar-jelölésig juttatott, az Empire magazinban meg is magyarázza a szenvedélyét.

– Mindig volt bennem valami furcsa – mondta a rendező. – Nem tudom, mikortól váltak a szörnyek a szenvedélyemmé, de 4-5 évesen már azt kérdeztem az anyámtól: „alhatok a koporsóban?", és belemásztam egy dobozba vagy fiókba. Háromévesen mandragóragyökeret kértem karácsonyra, hogy varázsolhassak vele. Innen már csak egy lépés, hogy a tengerben verekedő, égig érő szörnyekről csináljak filmet. Legfeljebb Goya híres, ijesztő festményét, a Kolosszust kellett még megismernem hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!