Bulvár

2012.04.24. 14:42

Három albumot rögzít egyszerre a Green Day

Egyedülálló vállalkozásba fogott a Green Day, a dallamos punk-rock zenét játszó amerikai zenekar egyszerre három albumot rögzít, melyek szeptembertől kéthavonta jelennek meg. A trilógia egyes részei Uno, Dos és Tré címmel látnak majd napvilágot.

Gyuricza Ferenc

A három album felvételei jelenleg is zajlanak egy kaliforniai stúdióban. A lemezek produceri munkálatai ezúttal is Rob Cavallo látja el, akivel a legutóbbi nagylemez, a Grammy-díjas 21st Century Breakdown is készült. A trilógia első része, az Uno szeptemberben kerül a boltokba, ezt követi novemberben a Dos, míg a Tré című nagylemezhez jövő év februárjában juthatnak hozzá a rajongók.


- Életünk legkreatívabb szakaszába értünk - mondta a trilógia kapcsán Billie Joe Armstrong, a zenekar frontembere. - Most írjuk a legjobb zenéket, a dalok egyre csak törnek elő belőlünk. Ezért nem egy, hanem rögtön három lemezt rögzítünk. Minden dal tipikus Green Day felvétel, minden érzelmi síkon.

A Green Day a stúdiómunkálatok befejezését követően néhány fesztiválon lesz látható. Az összes koncert időpontja még nem ismert, néhány dátumot azonban már közzétett a zenekar. Eszerint augusztus 17-én Tokióban, másnap Osaka-ban lépnek fel, augusztus 26-án pedig Párizsban láthatják őket a rajongók. Szeptember elsején a németországi Konstanz városában, másnap pedig Bologna-ban adnak koncertet.




Zeneoldal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!