Bulvár

2012.03.29. 12:31

Ausztriában lép fel a Guns N´ Roses

Graz - Jól alakult a 2012-es hazai koncertszezon, mégis külföldre kell utazniuk azoknak, akik az egyik legnépszerűbb rockzenekart, a Guns N´ Roses- t kívánják látni. Az Axl Rose vezette formáció június 29-én lép fel a Graz melletti Schwarzl szabadidőközpontban.

Gyuricza Ferenc

A Guns N´ Roses májustól újra Európában turnézik. A már bejelentett dátumok alapján úgy tűnik, számos koncertet adnak a közép-kelet-európai régióban, hazánk mégis kimarad a tervezett helyszínek közül. A magyar rajongóknak Ausztria, Románia, Horvátország, Szerbia, illetve Szlovákia közül kell választaniuk, ha látni akarják kedvenceiket.

A nyugat-dunántúli régióhoz a legközelebbi helyszín a Graz melletti Schwarzl szabadidőközpont lesz, ahol június 29-én egynapos fesztivál keretében lép fel a világhírű zenekar. A rendezvény további közreműködői a The Cult, a Soulfly, a Sonata Arctica és az Alkbottle lesznek.


A Guns N´ Roses 1985-ben jött létre Los Angeles-ben, s rövid időn belül a világ egyik legismertebb együttese lett. A zenekar tagjai korábban az L.A. Guns nevű csapatban és a Hollywood Roses-ben szerepeltek. A zenekar magját az énekes Axl Rose, a gitáros Slash és Izzy Stradlin, a dobos Steven Adler és a basszusgitáros Duff McKagan jelentette. A Guns N´ Roses a pályafutása során viszonylag  kevés albumot jelentetett meg, ám azokból több mint százmillió példány talált gazdára. Az 1987-es Appetite For Destruction egyedül húszmilliós eladást eredményezett.

Az egykor a világ első számú együttesének számító formáció ma leginkább a frontember Axl Rose szólóprodukciójaként funkcionál. Az énekes mellett sorra cserélődnek a tagok, a legkitartóbb közülük a billentyűs Dizzy Reed, aki 1990-ben, a 4,2 millió példányban elkelt dupla album, a Use Your Illusion előtt lett a Guns N´ Roses tagja.




Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!