Bulvár

2011.12.15. 10:18

Ez a jövő? - Okostelefonnal forgattak klippet

A No Love In Town című E.P: címadó dalához készítette el legújabb videoklipjét a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A kisfilm egyik különlegessége, hogy annak felvételei kizárólag okostelefonnal kerültek rögzítésre.

Gyuricza Ferenc


A Pannonia Allstars Ska Orchestra ez évben már meglepte a technikai újdonságok iránt érdeklődő rajongóit, hiszen a No Love In Town című E.P. dalait is okostelefon-alkalmazás formájában lehet letölteni. A digitális tartalmak most tovább bővülnek, hiszen a klipet is ily’ módon juttatja el rajongóihoz az együttes. Magyarországon korábban nem volt arra példa, hogy egy zenekar ebben a formában jelentesse meg a lemezét, illetve mutassa be videoklipjét.

- A testvéremet látogattam meg New Yorkban, s közben vendégként felléptem a Toasters születésnapi koncertjén is - mondta KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra énekese. - A látogatás jó apropó volt arra, hogy leforgassuk a klipet, mert a No Love In Town szövege és hangulata remekül illik a városhoz. Nagyjából két és fél nap alatt vettük fel a jeleneteket Manhattan olyan ismert részein, mint a Times Square vagy a Central Park. Főleg a húgom volt az operatőr, de néha én is besegítettem, az okostelefont magam előtt tartva futottam keresztül-kasul az utcákon. A klip vázlata megvolt, de a szerencsés véletlenek is a kezükre játszottak. Utcazenészekről mindenképpen akartunk forgatni, de arra nem számítottunk, hogy még a metrókocsiban is találkozunk velük, így végül a dal minden hangszeres szólójához sikerült egy-egy helyi zenészt párosítani a klipben. A történet szerint a szerelmet hiába keresve szaladok végig a városon, a két nap alatt 20-25 kilométert tettem meg így.

A No Love in Town című, öt dalt tartalmazó E.P.-t az Android rendszerű okostelefonok tulajdonosai  december 12-ig ingyen tölthették le a Pannonia Allstars Ska Orchestra applikáció segítségével. Egy szűkített tartalmú, vagyis az E.P.-t nem tartalmazó alkalmazás utána is elérhető, a két hét letelte után a kislemezt is tartalmazó premier alkalmazást pedig pár száz forintos, jelképes összeg fejében érhetik el. A No Love in Town E.P. pólón is megjelenik azok kedvéért, akiknek nincs okostelefonjuk. Az érdeklődők a ruhadarabokban egy kódot találnak, aminek segítségével a zenekar honlapjáról tölthetik le a dalokat.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekart decemberben két kiemelt fellépésen hallhatja élőben a közönség. A csapat december 19-én a jótékonysági Cipősdoboz koncerten lép fel az MR Szimfonikusokkal a Papp László Budapest Sportarénában. A két ünnep között, december 28-án pedig a Belga együttessel játszanak közösen a budapesti Barba Negra Music Clubban.





 További zenei hírek itt!


Digitális hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!