Bulvár

2011.11.30. 14:21

Európában turnézik a Skull Fist

Közel harminc állomásos turnéra indul jövő év elején a kanadai Skull Fist. A zenekar előbb a Grand Magus előzenekaraként ad koncerteket, majd a svéd Steelwing társaságában járják be az európai nagyvárosokat.

Gyuricza Ferenc

A négytagú Skull Fist az utóbbi évek egyik legreménytelibb új felfedezettjének számít. A kanadai együttes zenéjében a tradicionális heavy metal elemei keverednek thrash és a power elemekkel. A csapatra egy európai tehetségkutató verseny során figyelt fel a szakma és a közönség, s ennek köszönhetően kaptak lemezszerződést, illetve turnézási lehetőségeket. A koncertsorozat jövő év elején is folytatódik. A debütáló albumát Head Öf The Pack címmel augusztusban megjelentetett Skull Fist először 11 koncertet adhat a svéd Grand Magus előzenekaraként, majd a Steelwing társaságában folytatják az európai körutat.


A turné első felében - január 5. és 15. között - hét németországi koncert mellett egy svájci, egy belga, egy francia és egy holland helyszín vár rájuk, illetve a Bullet, a Steelwing és a Vanderbuyst nevű formációkra. Ezt követően a Skull Fist a Steelwing társaságában indul útnak, a turné második része január 16-án kezdődik, s február 4-ig tart. A két zenekar ezen szakaszban Németországban négy helyszínen lép fel, de két koncert erejéig visszatérnek Hollandiába is. Emellett két-két fellépés vár rájuk Nagy-Britanniában és Svédországban, illetve bemutatják programjukat Írországban, Dániában, Csehországban, Szlovéniában, Ausztriában és Magyarországon is. A budapesti koncertre január 31-én kerül sor, a tervek szerint a Rocktogon klubban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!