Bulvár

2011.11.28. 14:35

Először jön Budapestre André Rieu

A keringőkirálynak is nevezett holland hegedűművész, az 1949-ben született André Rieu első magyarországi koncertjét adja 2012. május 5-én Budapesten. A világhírű előadó korábban még sosem lépett fel hazánkban.

Gyuricza Ferenc

A koncert részletei egyelőre még nem ismertek, annyit azonban már tudni lehet, hogy annak helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz. A koncerten a hegedűművész annak a közelmúltban megjelent And The Waltz Goes On című albumának dalait mutatja be, aminek címadó szerzeményét az Oscar-díjas színész, Sir Anthony Hopkins írta.


A zenész családból származó André Rieu a világ egyik leghíresebb hegedűművésze. Ugyan klasszikus zenei környezetben nőtt fel, hiszen édesapja a lipcsei opera igazgatója volt, illetve évekig dirigálta a Limburg Szimfonikus Zenekart, a fiatal tehetség mégis a keringők felé fordult. Tanulmányait a Lüttich-i, a Maastricht-i és a brüsszeli konzervatóriumokban végezte, illetve Herman Krebbers-től vett magánórákat. Miután a zeneakadémiai felvételi kérelmét elutasították, Johann Strauss Orchestra néven közel ötven fős zenekart alapított, s 1990-től szinte megállás nélkül turnézik. André Rieu az elmúlt több, mint két évtized során számos nagylemezt és DVD-t jelentetett meg.






Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!