Bulvár

2011.10.22. 15:22

Színházi produkcióban vesz részt a Varga Feri - Balássy Betty páros

Október 26-án, a budapesti Nemzeti Táncszínházban mutatja be az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata a Vackor kalandjai című mesejátékot. A darab szereplői között Balássy Betty és Varga Feri is megtalálható lesz.

Gyuricza Ferenc

A Vackor kalandjai Kormos István meséjének adaptációja, a történet azonban nem a teljes mese feldolgozása. A színpadon megjelennek már jól ismert karakterek, de új szereplőkkel is találkozhatnak a nézőtéren ülők. A táncszínházi adaptációt Kormos István lányainak engedélyével készítették.

– Gyerekkoromban nagyon szerettem Vackor meséit, így nagy örömmel tölt el, hogy Kormos Anna és Kormos Luca engedélyezték számunkra a mese feldolgozását - mondta Fodor Zoltán, az Inversedance vezetője, a darab koreográfus-rendezője. - A színpadon új történt születik, nem egy az egyben vesszük át valamelyik mesét. Ennek oka, hogy táncdramaturgiai szempontokat is figyelembe kellett vennünk, ez pedig megkívánta a változtatásokat.


Az előadásban nem táncos szereplőket is láthat a közönség. Balássy Betty és Varga Feri ugyancsak csatlakozott az Inversedance csapatához. A zenész házaspár a produkció nyitó- és záródalát írja, illetve ők is adják azt elő, emellett pedig mesélőként szintén végig jelen lesznek a színpadon.

- Már a kislányunk születése előtt terveztük, hogy készítünk egy gyereklemezt, ezért nem volt idegen számunkra az a gondolat, hogy kicsiknek szóló dologban részt vegyünk - mondta Varga Feri. - Nagyon örültünk az Inversedence megkeresésének. A dal még alakul, nekünk is volt egy elképzelésünk, s Fodor Zoltán is előállt a saját ötletével. Úgy tűnik neki volt igaza, az ő elképzelése a jó.

Varga Feri azt is hozzátette, mindig is szeretett volna színpadon játszani, de nincs igazán színészi vénája. Most, hogy ez a vágya is teljesülhetett, arra is ráeszmélt, hogy a színészet jóval nehezebb dolog, mint gondolta.

 




Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!