Bulvár

2011.09.16. 11:13

Dr. Bill Smith, a Magyar Köztársaság elnöke

Dr. Bill Smith néven említi a bahreini hírügynökség Schmitt Pál magyar államfőt - tudta meg az Origo. A hír egy baráti levélről szól, amelyet az államfő a bahreini királynak írt. A hírben a levelet átadó magyar diplomata nevét sem sikerült helyesen leírni.

PLT

Rosszul írta le Schmitt Pál nevét a bahreini kulturális minisztérium által üzemeltetett Bahrain News Agency angol nyelvű oldala.

"Őfelsége Hamad bin Isza Al Kalifa király ma levelet kapott a magyar elnöktől, Dr. Bill Smith-től a kétoldalú baráti kapcsolatokról..." - írta a Bahrain News Agency csütörtök este egy rövidhírben. Az ügynökség egy Schmitt Páltól kapott levélről akart tudósítani. Nem járt jobban Magyarország kuvaiti nagykövete, Csillag Ferenc sem, aki a levelet átadta a bahreini külügyminisztériumban. A Bahreinben rendkívüli meghatalmazott nagykövetként megjelenő magyar diplomatát "France Tchilaj" néven említik a hírben - írja az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!