Bulvár

2011.01.25. 12:20

Előbb albumot jelentet meg, majd turnéra indul a Whitesnake

Aktív időszaknak ígérkezik a 2011-es esztendő a Whitesnake zenekar számára, a világhírű hard-rock formáció ugyanis március 25-én jelenteti meg új albumát, majd azt követően turnéra indul. A Forevermore című nagylemezt a dallamos rockzenére szakosodott olasz Frontiers Records gondozza majd.

Gyuricza Ferenc

A Forevermore a Whitesnake tizenegyedik stúdióalbuma lesz, melynek felvételeit az énekes David Coverdale és a gitáros Doug Aldrich mellett Michael McIntyre irányította. A dalok rögzítése több helyszínen zajlott, dolgozott a zenekar a Snakebyte Studios-ban, a nevadai Grumblenott Studios-ban, de a kaliforniai Casa Dala-ban is. A lemez 13 dalt tartalmaz majd.

Az 1977-ben alapított Whitesnake a világ leghíresebb hard-rock zenekarai közé tartozik. Az együttes egyéni hangzásvilágához a korábban a Deep Purple-ben szereplő David Coverdale hangja mellett az énekes blues- és soul-gyökerei is hozzájárulnak, amelyet a rock and roll és a hard-rock stílusjegyeivel vegyítettek. A zenekar legsikeresebb korszaka a nyolcvanas évek második feléhez kötődik, az 1987 című album - amely olyan listavezető slágereket tartalmazott, mint a Here I Go Again és az Is This Love - többszörös platina státuszt ért el.


A Whitesnake együttesben David Coverdale mellett jelenleg a társproduceri és -szerzői feladatokat is ellátó Doug Aldrich gitáros, a korábban a Winger soraiban, illetve Alice Cooper mellett is szereplő Reb Beach gitáros, az Ozzy Osbourne és Billy Idol zenekarát, valamint a Foreigner-t is erősítő Brian Tichy dobos, illetve a legutóbb a Lynch Mob-bal turnézó Michael Devin basszusgitáros található. Az új album több változatban is boltokba kerül, lesz szimpla és deluxe változatú CD, készül belőle bakelit formátum, illetve Nagy-Britanniában egy különleges, úgynevezett Snake Pack kiadás is napvilágot lát, amelyhez egy rockzenei újságot, hatalmas posztert, speciális ajándéktárgyat is mellékelnek, de az így kapható lemez két bónusz-dalt is tartalmaz majd. Ezek a Slide It In és a Cheap An’ Nasty koncertváltozatai lesznek, melyek a 2011 nyarára várható újabb albumot vezetik fel.

A Forevermore megjelenése után a Whitesnake európai turnén vesz részt. A koncertsorozat június 2-án kezdődik Moszkvában, s a jelenlegi menetrend szerint július 1-ig tart. A zenekar egyes helyszíneken a búcsúturnéját tartó Judas Priest-tel együtt lép színpadra. A turné ezúttal nem érinti hazánkat, de néhány környező országban, illetve közeli helyszínen fellép a Whitesnake. Június 28-án Prágában, másnap Bécsben, július 1-én pedig Belgrádban adnak koncertet. Mindhárom helyszínen látható lesz a Judas Priest is.





További zenei híreink itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!