Bulvár

2010.09.21. 14:28

Julia Roberts életműdíjat kapott San Sebastianban

Életműdíjjal tüntették ki Julia Roberts hollywoodi filmsztárt hétfőn a San Sebastian-i filmfesztiválon. A 42 esztendős, Oscar-díjas Roberts a Donostia-díjat Javier Bardem spanyol színésztől vette át, aki rendkívüli és sokoldalú színésznek festette le kolléganőjét.

MTI

"Erőfeszítés nélkül játszik el bármilyen műfajt. Az érzelmek teljes skáláját képes bemutatni" - méltatta Bardem, aki tavaly együtt forgatta vele az Ízek imák szerelmek című romantikus drámát.
A ceremónián videóblokk idézte fel a színésznő karrierjének főbb állomásait a húsz éve készült Micsoda nőtől az Oscar-díjat hozó 2001-es Erin Brockovichig.

   
Roberts szívből megköszönte a megtiszteltetést, és arról beszélt: nemcsak az élete, de a pályafutása is szerencsésen alakult. A spanyol fesztiválon versenyen kívül vetített Ízek imák szerelmek című produkcióról elmondta: keményebben dolgozott, mint bármikor az utóbbi évtizedben, és életre szóló barátságokat kötött a film forgatása során.
   
A Donostia-díjat 1986 óta adják át minden évben a San Sebastian-i fesztiválon, hogy elismerjék vele a mozi egy-egy nagy alakjának filmes munkásságát. Korábban Gregory Peck, Bette Davis, Susan Sarandon, Meryl Streep, Richard Gere és Woody Allen is megkapta az életműdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!