Bulvár

2010.05.30. 12:22

Könyv jelenik meg a Kaláka együttesről

A Kaláka (első) 40 éve címmel jelenik meg az a fotókkal gazdagon illusztrált kötet, amely a hazai zenei élet egyik legpatinásabb együttesének történetét mutatja be. A kiadvány hivatalos bemutatóját június 2-án tartják.

Gyuricza Ferenc

A kötet első részében Krizsó Szilvia interjúi olvashatók a mai és valaha volt Kaláka-tagokkal, akik meglepő őszinteséggel tárják fel az elmúlt négy évtized történéseit. Ezekben a fejezetekben Gryllus Dániel, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos, Becze Gábor, Mikó István, Huzella Péter, Dabasi Péter, Veress Panka, Jorgosz Tzortzoglou, Kobzos Kiss Tamás és Major Gábor szólalnak meg. A második részben a negyvenedik év jelentősebb eseményeit mutatják be, a Kányádi Sándor vendégszereplésével lebonyolított erdélyi turnét, az immár harmincadik alkalommal megrendezett Kaláka Fesztivált, a budapesti Marczibányi téren és a Művészetek Palotájában megtartott jubileumi koncerteket, méghozzá oly’ módon, hogy az ott fellépő művészek gondolatai kalauzolják az olvasót. Mindez összesen 380 archív fekete-fehér, illetve színes fotóval illusztrálva.


Az albumhoz ajándékot is ad a kiadó, a tavaly decemberi Meglepetéskoncertről készült 180 perces DVD-t, amelyen újra felelevenednek az év végi felejthetetlen este megható és vidám pillanatai.További érdekes zenei híreket olvashat Zeneoldalunkon. Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik