Bulivan

2012.07.05. 11:56

Börtönregény - Mel Gibson újra akcióban

Mel Gibson viszszatért? A rajongóknak a válaszom igen! A többieknek pedig remek akciófilmet tudok ajánlani, pont amilyet megszokhattunk az „öreg harcostól”, íme a Börtönregény!

Tóth Dániel

Az utóbbi pár évben Hollywoodot eléggé elkapta egy erőteljes nosztalgiahullám, nem tudni, hogy az ötletek fogytak el, vagy nincsenek már ifjú titánok, akik meghódítanák a világot. Mit lehet ilyenkor tenni? Le kell porolni a régi, jól bevált receptkönyvet és azt használni. A fiatal akcióhősök felváltása nagypapa korú fenegyerekekkel, persze kétélű fegyver, vagy bejön a nézőnek vagy nem. A nagy nevek mind visszatértek, legyen szó Bruce Willisről, Stallonéról, vagy, mint most, Mel Gibsonról. Szerencsére az 56 esztendős Mr. Gibson megmutatja: van még benne erő pár tűzharcra, és persze egy remek film összerakására is, ebben segítségére van Adrian Grunberg rendező, aki már sokszor dolgozott együtt a színésszel, aki ugyan még fiatal a szakmában, de ketten nagyon jó párost alkotnak a kamera két oldalán.

A sikeres rablás után névtelen hősünk a mexikói határ felé tart meglőtt társával és több millió dollár készpénzzel a táskájában, persze erős rendőri kísérettel. A határon ugyan sikerül átjutnia, de egyből lecsukják, és a korrupt rendőrök nehezen megkeresett pénzétől is hamar megszabadítják. Túlélés és bosszú, ez a két szó jár főhősünk fejében, de közel sem egyszerű a megvalósítás. A cselekmény előrehaladtával a történet is bonyolódik, kiderül miért véd a fél börtön egy 10 éves nikotinfüggő fiút s az is, hogy börtönmaffia fejének nem a pénz a legfontosabb dolog a világon. Vérbeli krimit kapunk, jól megkoreografált akciójelenetekkel, no és persze a megszokott humort, némi macsós narrációval fűszerezve.

A filmet ajánlanám mindenkinek – nem csak rajongóknak – a fanyar humor, a fordulatos cselekmény és persze a film hangulata miatt. Kellemes másfél órás kikapcsolódás bárkinek, aki már unja a CGI hegyeket és az ultra HD 3D-s látványfilmeket, üdítő egy ilyet megnézni 2012-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!