Bulivan

2011.08.08. 12:49

Természetfilmes Oscart kaphat a Vad Magyarország

Versenyben van a rangos Wildlife Film Festival egyik díjáért Török Zoltán Vad Magyarország című természetfilmje, magyar alkotás korábban még nem jutott a műfaj Oscar-díjaként emlegetett elismerés közelébe.

MTI

A hagyományosan Jackson Hole-ban tartott filmfesztivált 1991 óta rendezik meg, a Vad Magyarországot a Best Wildlife Habitat Program, vagyis az egy-egy élőhelyet legjobban bemutató munkák mezőnyében jelölték - közölte az MTI-vel Török Zoltán.
  
  A természetfilmes seregszemlét kétévente rendezik meg, idén harminc országból 510 alkotását nevezték. A filmekből több mint hatvan tagú előzsűri válogatott, az októberi fesztivál mezőnyében olyan nagy műhelyek képviseltetik magukat, mint a Disney, a National Geographic és a BBC.
   
Török Zoltán úgy fogalmazott, nem számított a jelölésre, mert úgy gondolta, az erős mezőny és a kevésbé egzotikus téma miatt sem lenne túl sok esélye a filmnek, hogy döntőbe jusson.
   
A Vad Magyarország című filmet, a magyar mocsarak élővilágát a réti sasok, vidrák, harcsák szemével bemutató alkotást eddig hét hazai és nemzetközi filmfesztiválon díjazták, legutóbb a hét végén Japánban megrendezett rangos nemzetközi természetfilm-fesztiválon kapott díjat, a pusztaszeri országos természetfilm-fesztiválon pedig elnyerte a fődíjat.
   
A két és fél évig készült természetfilmet továbbra is nagy érdeklődés mellett vetítik a mozikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!