Bulivan

2010.11.09. 10:45

A Megaagy és a Terhes társaság a mozis toplista élén

A Megaagy című háromdimenziós szuperhős-animáció és a Terhes társaság című road-movie került az észak-amerikai mozis kasszasikerlista élére a hét végén.

MTI

A DreamWorks animációjára 47,7 millió dollárért (9,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Az "aki másnak vermet ás" típusú filmben Megaagy, a szuperokos szupergonosz a maga által teremtett ellenfél áldozatává válik.
   
A hétvége másik premierfilmje, a Robert Downey jr. főszereplésével készült Terhes társaság a toplista második helyén végzett 33,5 millió dolláros (6,5 milliárd forintos) bevétellel, vagyis a közönségnek az első gyermeke születésére igyekvő apa szerepében is tetszett a Vasember. A szakérők mindenesetre megjegyezték, hogy a rendező Todd Phillips előző filmje, a Másnaposok több mint tízmillió dollárral jobb premierhétvégi bevételt produkált. Igaz, a hatalmas sikerré vált kis költségvetésű vígjátékot tavaly nyáron kezdték forgalmazni, és annak célközönsége egy fiatalabb korosztály volt.
   
Tyler Perry For Colored Girls című, a fekete nők életébe betekintő drámája a sikerlista harmadik helyét csípte el 20,1 millió dollárral (4 milliárd forinttal). Az első ötbe a Red című kémfilm és a Fűrész 3D című horror került még be, mindkettő 8 millió dollárt meghaladó jegyeladással.
   
Boxoffice-elemzők szerint az elmúlt hétvége a lagymatag őszi moziszezon legkiugróbb bevételét hozta. A három új filmbemutató összesen százmillió dollárt csengetett a mozikasszákba, Hollywood legnagyobb örömére. A péntektől vasárnapig számolt jegyeladások érte összességében elérte a 155 millió dollárt (30,5 milliárd forintot) az Egyesült Államokban és Kanadában, ami az előző év azonos hétvégéjéhez képest mintegy 30 százalékos emelkedést mutat.
   
"Ahogy május első hétvégéje a nyári szezon nyitányává vált, november első hétvégéje a téli, ünnepi moziszezon bevezetése lett" - magyarázta az eredményt Paul Dergarabedian, a Hollywood.com boxoffice-szakértője. Mint hozzátette, a következő hetek ugyanolyan fontosak lesznek a bevételek szempontjából, mint a nyári mozicsúcs hetei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!