Bulivan

2009.05.14. 07:41

Frank Sinatra életre kel Scorsese fimjén

Los Angeles - Játékfilmet készít Frank Sinatra életéből Martin Scorsese. A filmtervet egy nappal Sinatra halálának évfordulója előtt jelentették be.

zaol.hu

   A Universal és a Mandalay Pictures gyártásában készülő filmet a világhírű olasz-amerikai rendező már évek óta tervezte, a munkát azonban a nagy énekes-színész örökségét gondozó Frank Sinatra Enterprises-szal vívott jogi vita késleltette.


A forgatókönyvet Phil Alden Robinson írja, arról azonban egyelőre semmi nem szivárgott ki, hogy ki személyesíti majd meg a "Hangot" (The Voice), ahogyan Sinatrát emlegették.

Ez lesz az első alkalom, hogy nagyjátékfilmen idézik fel az 1998-ban, 82 évesen elhunyt sztár életét és pályafutását

Korábban két tv-filmet készítettek róla, 1992-ben és 1998-ban, akkor Philip Casnoff, illetve Ray Liotta játszotta. Nem lesz kis feladat, mivel a 20. századi amerikai kultúra és szórakoztatóipar egyik mítosza, a legendásan kék szemű, sármos Sinatra nem csupán dalaival írta be magát a történelembe - olyan halhatatlan slágereket adott a világnak, mint a Five Minutes More, a Strangers In The Night, The World We Knew, a My Way vagy a New York, New York - hanem színésznek is kiváló volt. 

1954-ben Oscar-díjat kapott Fred Zinnemann Most és mindörökké című James Jones-adaptációjának olasz katonája, Maggio megformálásáért, de híres alakítása volt az Aranykezű ember (1955) drogos, szerencsejáték-függő hőseként, a Mandzsúriai jelölt (1962) hadifoglyaként vagy az Elrabolt expresszvonat (1965) Ryan ezredeseként is. Kérdés, hogy sikerül-e majd Scorsesének "mítoszrombolás" nélkül bemutatni a nagyvilági életet élő, nőket habzsoló, az italt sem megvető, a legmagasabb körökkel és a maffiával is jó kapcsolatokat tartó művész életét bemutatni. Mindenesetre a produceri munkákban az énekes lánya, Tina Sinatra is részt vesz.

Forrás: MTI/AFP/Reuters

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!