Borosta

2015.06.03. 15:45

Apanapló - Fogékony a gyerek

A többi gyerekhez hasonlóan Pásztor Zalánt is roppantmód érdeklik azok a dolgok, amit a felnőttek csinálnak.

Pásztor András

Szinte nem telik el úgy nap, hogy fiacskám ne utánozna valakit a családból. Néha előszedi az edényeket és a főzőkanalakat, hogy Erzsi mamához hasonlóan ebédet készítsen a családnak, de van, hogy Gyuri papaként mindenkinek fröccsöt készít a gyerek. Ha ecset és festék után kiált, akkor biztosak lehetünk, hogy Irénke mama bőrébe bújt, de ha a műanyag szerszámai közt matat, akkor éppen Balázs papa jár az eszébe. Amikor pedig németül gagyarászik, akkor anyukáját példázza, ahogy a gyerekeket az iskolában oktatja az idegen nyelvre. Természetesen apa sem maradhat ki a szórásból, Zalánka olykor megkér, menjünk be a szerkesztőségbe, mert ő most cikket akar írni. Elfogulatlanul mondom: a gyerek nagyon komolyan veszi a munkát, úgy gépel, mint a villám: itt-ott lecsap!

Zalán éppen a következő Apanaplót írja a szerkesztőségben. Fotó: Szakony Attila

A felnőttektől egyébként nem csak az előbbieket, minden mást is eltanul a fogékony gyerek. Látja, ahogy anya a tisztítószereket használja, ahogy apa a nagykéssel felkockázza a szalonnát, ahogy a konnektorból kihúzzuk a hajszárítót, ahogy mezítláb járkálunk a hideg kövön. Na ezeket Zalán is rendre szeretné kipróbálni és egyáltalán nem érti, miért tilos neki mindez, ha nekünk szabad. Azt meg kétszer is meg kell gondolni, mit és mikor mondunk előtte. Töredelmesen bevallom, hogy a basszus és a „durva" életbe kifejezéseket valószínűleg tőlem hallotta, de a hülyéhez, a lustához és a részeg disznóhoz semmi közöm se volt. Ilyesmit csak anya szokott mondani...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!