Boncodfölde

2015.03.16. 13:24

Adomány az autista otthonnak

Boncodfölde - Több százezer forint értékű adományt kapott a napokban az autisták boncodföldei védőotthona.

Magyar Hajnalka

A jótékony gesztus részben az Amway Hungária Kft-nek köszönhető, amely szombati zalaegerszegi báljának tombolabevételét ajánlotta fel. Az otthonnak szánt pénzösszeget magánemberek is megtoldották a maguk adományával.

Mint Jakab Károlyné Mariann, a boncodföldei védőotthont működtető Autista Sérültekért Zalában Alapítvány vezetője elmondta, a  gesztust nagyra értékelik, mindennapi működésük válik általa  könnyebbé. Az otthon 11-től 29 éves korú, autizmussal súlyosan érintett, halmozottan fogyatékos gyermekeket és fiatalokat lát el bentlakásos formában. Nagyon kevés pénzből gazdálkodnak, holott tíz lakójuk gondozása komoly felkészültségű  szakembergárdát igényel. Hasonló, gyermek korúakat is fogadó nonprofit otthon csak Miskolcon működik az országban, így Zala mellett Fejér, Somogy, Tolna és Pest megyei gondozottjaik is vannak.

A helyszűke miatt ők sem tudnak minden igénylőt fogadni, az épület  bővítése  érdekében folyamatosan pályáznak, tudtuk meg. Jakab Mariann hozzátette még, a szűk befogadó kapacitás miatt néha a leginkább rászoruló, súlyos viselkedésproblémákkal küzdő autisták maradnak ki a számukra megfelelő, speciális ellátásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!