Bocfölde

2017.05.01. 19:10

Új öltöző a bocföldi tekéseknek

BOCFÖLDE - Megújult a községben működő tekeklub öltözője. Az újjávarázsolt épületet szombaton avatták fel.

Hajdu Péter

Új cserepek fedik a tetőt és új nyílászárókat építettek be, a bejárat előtti részt előtető védi, de az ünnepségen Lendvai Miklós polgármester elmondta azt is, hogy az épület korszerű külső szigetelést kapott, kicserélték a villamos hálózat vezetékeit és a vizesblokk is megújult. Több mint 9,4 millió forintból korszerűsítette az öltözőt az önkormányzat, költségvetése elkülönített tartalékából.

Az öltözőt a nemzetiszín szalag átvágásával avatták fel. Balról: Vigh László, Lendvai Miklós, Sebes Tibor, a tekeklub elnöke, és Bakos Gábor, a községi sportegyesület elnöke Fotó: Hajdu Péter

Vizsy Violetta, a sportegyesület vezetőségi tagja a helyi tekesport történetéről szólva elmondta, hogy a 70-es évek elejétől íródik, bár eleinte nem volt pálya. Gellénházára jártak edzésekre a tekések, a mérkőzéseket pedig Zalaegerszegen játszották. A 80-as években, a téesz támogatásával és társadalmi munkában készült el a tekepálya. Ma a csapat 15 tagból áll, és a városi-városkörnyéki körzeti szabadidő bajnokságban hatodik lett.

Vigh László országgyűlési képviselő beszédében a sport közösségteremtő erejét emelte ki, majd Furján Gellért plébános megáldotta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!