Bocfölde

2016.04.08. 17:01

Megújult az iskola Bocföldén

Bocfölde - Alig három hónap alatt készült el a négy évig tartó előkészületi munka után a bocföldei körzeti általános iskola felújítása.

Arany Horváth Zsuzsa

A megyeszékhelyhez közeli településen, mint arról a tegnapi átadási ünnepségen Lendvai Miklós polgármester beszámolt, már 2012-ben elkezdődött a hamarosan 25 éves oktatási intézmény felújításához szükséges lehetőség keresése. Ebben oroszlánrészt vállalt többek között a község akkori első embere, Pálfi István, aki a későbbi közös munkában is részt vett. Ahogy Németh Antal volt polgármester, az önkormányzati testület, az iskola tanári kara, a szülők, valamint a kivitelezők, köztük Stanka László, aki több zalai iskola felújítását vállalta magára, anyagi segítséget is nyújtva.

Az  avatási ünnepségen a mintegy hatvan ide járó tanulóval és a 15 tagú tantestülettel együtt örült Vigh László országgyűlési képviselő, Kajári Attila, a KLIK zalaegerszegi tankerületi igazgató, Lendvai Miklós polgármester és a környező települések első embereinek, jegyzőinek köre. A tavaszi hangulatú díszpompában úszó iskola lakóinak nevében Baánné Tóthbán Tünde igazgató köszöntötte a vendégeket, majd a polgármester vázolta a munkálatok sorát.

A helyi testület fontos intézménynek tartja az iskolát, ami a község megtartó erejét jelképezi, ráadásul a város közelsége miatti vonzások ellenében érnek el eredményeket: a szülők is értékelik az intézmény színvonalát. Vigh László képviselő köszöntőjében dicsérte a kivitelezőket, s azokat a pedagógusokat, akik teszik a dolgukat, felkeltik a diákok érdeklődését, ha nincs kréta, nem mutogatnak, hanem megoldják. A képviselő a felnőttek mintaadó felelősségére is utalt, amikor arról beszélt, hogy a becsületes munkát és a másokkal szembeni tisztességes viselkedést kell átadnunk a következő nemzedékeknek.

Kajári Attila a gyerekeket kérte jó és szép tanulmányi előmenetelre, olyanra, amilyen a megújult iskolájuk is lett. A diákok zenés-verses műsort adtak az átadási ünnepség végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!