Bocfölde

2015.08.13. 16:31

A testület támogatta a polgármestert

Bocfölde - Sajtótájékoztatóra hívta lapunkat tegnap a település önkormányzati testülete. A közelmúltban időközi polgármester-választás volt a faluban, mivel az előző polgármester, Németh Antal lemondott. Azóta pedig megtörtént a voksolás, amit Lendvai Miklós nyert meg.

Hajdu Péter

A tájékoztató témája azonban a lemondott polgármester nyilatkozata volt, ami lapunk július 10-i számában jelent meg. Az önkormányzati testület ezzel kapcsolatos álláspontját Heller Józsefné önkormányzati képviselő ismertette. „A képviselő-testület nem állt mögöttem, hat emberrel szemben nincs esélyem” – idézte a képviselő a volt polgármester állítását.

Ezzel szemben – mint augusztus 13-án elhangzott – a képviselő-testület – és ezt a közelmúltban tartott lakossági fórumon is kifejtették – a település volt polgármesterének valamennyi előterjesztését támogatta. Egyetlen javaslatának a kivételével, ami a Babakötvényre vonatkozott, mert az az állam által egyébként is biztosított volt.

Ugyanakkor, mint a sajtótájékoztatón elmondták, a testület az egyes ülései között nem kapott érdemi tájékoztatást arról, hogy a volt polgármester a falu életét, költségvetését érintően milyen ügyekben járt el, illetve folytatott tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!