Bocfölde

2015.07.09. 08:34

Polgármestert választanak vasárnap Bocföldén

Bocfölde - Időközi polgármester-választást tartanak a faluban vasárnap a 2014-ben megválasztott polgármester lemondása miatt.

Szabó Judit

Bocföldén 2014 októberében Németh Antalt választották polgármesterré, aki korábban alpolgármesterként tevékenykedett a helyi közéletben. Április közepén azonban lemondott faluvezetői posztjáról. Távozása okáról lapunknak elmondta, hogy a képviselő-testület nem állt mögötte, „hat emberrel szemben nincs esély" – fogalmazott. Hozzátette: csak azokat a választókat sajnálja, akik bíztak benne, és rá szavaztak, hiszen nem tudta a programját megvalósítani.

A községben a vasárnapi időközi választáson két jelölt indul, Rákosáné Vizsi Andrea alpolgármester és Lendvai Miklós, aki korábban már volt polgármester a településen. Mindketten függetlenként mérettetik meg magukat, és az előző polgármesterhez hasonlóan tiszteletdíjasként kívánják betölteni a településvezetői tisztséget.

Császár László jegyző közölte: Bocföldén 961 választópolgár adhatja le szavazatát vasárnap reggel hat órától este hétig a két jelöltre. A választást az nyeri meg, aki a legtöbb szavazatot kapja, attól függetlenül, hogy hányan mennek el szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!